Nytt cykellopp för 5 000 i Stockholm

Nordea Masters och Båstadstennisen drivs redan av Lagardére. Nu planerar bolaget också en ny internationell cykeltävling, Velothon Stockholm, för både proffs och amatörer.
Både proffs och amatörer får chans att starta i Velothon, nytt storlopp på cykel som ska genomföras i september i Stockholm. Foto: TT

 

I dag äger och driver Lagardére Unlimited Events bland annat Sveriges största triathlontävling, Vattenfall World Triathlon Stockholm, tillsammans med svenska triathlonförbundet.  Till Lagardére hör också Swedish Open (både herr- och damturneringen i Båstad), liksom Stockholm Open och därtill Nordea Masters samt Helsingborg Open i golf. 

Lagardére expanderar

När Carl-Henric Stjerna, nordisk vd för Lagardère Unlimited Events, nyligen fick jobbet framkom att bolaget hade planer på expansion.

Nu framkommer att en cykeltävling av format är tänkt att arrangeras den 13 september i Stockholm. Sverige har länge saknat ett lopp av internationell kaliber, men nu är det tänkt att bli ändring.

Lagardére väntar på att de sista tillstånden ska beviljas, men planerna är långt gångna och nu ser man ett genomförande.

Det är en unik tävling i så måtto att både motionärer och proffs ska delta. De ansvariga på Lagardère hoppas på så många som runt 5 000 cyklister.

Stort arrangemang

Inte nog med att deltagare från båda kategorierna kan delta, tävlingen ska genomföras på avstängda vägar. En mässa, seminarier och utställningar ingår också i arrangemanget.

- Det är ett tävlingsformat som bygger på velo- för cykel och -thon från marathon. Det ska börja och sluta i en storstad någonstans i världen, det är stängda gator, vilket är viktigt, och världseliten ska delta, säger Carl-Henric Stjerna till Eurosport. 

- Precis som i Stockholm marathon där de bästa är med och kutar, så kommer de bästa att vara med här. Just nu går inbjudan ut till många av de bästa teamen runt om i världen för att försöka få dem att komma till Stockholm.

Nybörjare och motionärer ska cykla sex mil medan själva huvudloppet består utav 15 mil. 

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.