”Oförstående och besvikna”

Stockholm Business Region beslutade på tisdagen att återkalla sponsorsatsningen om 200 000 kronor till Asics Stockholm Marathon. Hos Hässelby SK och Spårvägens FK är besvikelsen stor.
Hur kunde det bli så här, frågar sig friidrottsledarna i Hässelby och Spårvägen efter förlusten av 200 000 kronor. Foto: Bertil Ericsson, TT

 

- Vi är besvikna och förvånade. Vi sökte, och fick stödet beviljat, för att till årets lopp kunna öka marknadsföringen gentemot internationella maratonturister, och har under vintern och våren med detta ekonomiska stöd som hjälp bland annat besökt stora löparmässor i över 20 städer i tre världsdelar för att marknadsföra loppet och Stockholm som turiststad, skriver ordförande Bengt Olson.

Stockholms största evenemang

- Vi anser således att vi fullt ut uppfyllt våra åtaganden beskrivna i det beslut som fattades av Stockholm Business Region den 3 februari i år.

Olsson menar att marknadsföringen har varit lyckad och till dags dato är ca en tredjedel av loppets ca 21 000 anmälda löpare från utlandet. De representerar 101 nationer vilket gör tävlingen till det mest internationella idrottsevenemanget i Sverige i år.

Arrangörerna anser att loppet troligen är Stockholms mest betydande årligen återkommande turistevenemang. Enligt en undersökning som Stockholm Stad genomförde efter fjolårets lopp genererade loppet 212 miljoner i turistekonomisk omsättning, vilket motsvarar 152 årsverken i sysselsättningseffekt.

"Har inte vilselett"

- Inget kunde vara fel när Stockholm Business Region anser att vi arrangörer vilselett dem genom att addera en nordisk landskamp och att loppets internationella status på grund av detta inte kommer att vara den samma. 

- Den nordiska landskampen är enbart ett tillägg i loppet vid sidan av kampen om slutsegern, det svenska mästerskapet och motionsfolkfesten som är loppets ryggrad. 

- Den nordiska landskampen var dessutom känd redan vi tiden för ansökan, så inte på något sätt kan det hävdas att vi undanhållit något eller vilselett Stockholm Business Region.

Slutligen menar Bengt Olsson att det uteblivna stödet inte påverkar loppet negativt, då resurserna redan har använts till det de var avsedda för.  

Stefan Permander (inte verifierad)

ons, 2015-05-20 17:13

1. Stockholm stad visar en skrämmande inkompetens och PK hysteri

Stockholm stad - vad sysslar ni med? Inget i Sthlm Marathons arbetsidé om att utveckla tävlingen går i strid med någon annan idrott, tävling eller den allmänna uppfattningen. Beslutet känns som ett hysteriskt snabbt och oöverlagt besparingsprojekt där man "ursäktar" sitt handlande genom att "förnedra" ett av stadens viktigaste evenemang!

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.