Oavgjort i bandystyrelsen

Tre damer, tre herrar. Så ser det ut i den nya styrelsen I Svenska bandyförbundet. Det är första gången lika många kvinnor som herrar finns i styrelsen.
Stig Bertilsson, omvald ordförande i bandyförbundet. För första gången består styrelsen av lika många kvinnor som män. — Foto: Janerik Henriksson / TT

 

De nya som valdes in vid Förbundets årsmöte: Åsa Bäckström, 49 år, Stockholm och Elin Ivarsson, 34, Falun. Sedan tidigare finns Gertrud Lundholm Fuchs, Edsbyn i styrelsen. Hon omvaldes på två år.

Ordföranden Stig Bertilsson sitter kvar på tronen. Övriga ledamöter: Pär Höckert, Motala, Per Anders Gustafsson, Lidköping.

Historiskt!

Tre damer, tre herrar, oavgjort alltså. Historiskt!

Anders Bergström, Nässjö, avgick efter 16 år i styrelsen. Nu får kämpen Anders, som gjort mycket nytta för bandyn, se till att de blå eleganterna (Nässjö) tar sig till elitserien.

Stina Blombäck, Kalix, avgick efter fem år i styrelsen.

Åsa Bäckström är född och uppväxt i Edsbyn men bor i Stockholm sedan slutet av 1980-talet. Sedan 2013 är hon högskolelektor vid GIH i Stockholm. 

Kullan Elin Ivarsson, är idrottskonsulent i SISU sedan 2007. Hon har spelat bandy och varit tränare för en rad föreningar. Senast för Falus BS damlag.

Elitserien smygstartar onsdagen den 25 oktober, Västerås-Bollnäs. Övriga lag spelar två dagar senare.

Tomas Liw, Edsbyn, utsågs till Årets ledare. Årets eldsjäl blev Janne Josefsson, Kareby.

Sensationell övergång: Filip Ljus, 18, med meriter från pojk-och juniorlandslag, lämnar Edsbyn för Peace & Love City, Borlänge, där legendaren Pelle Fosshaug är ny tränare.

 

Göran Söderlund

Hur lyckas man i fotbollsaffärer? Fråga Benfica.  Sedan 2010 har portugiserna sålt en startelva för 3,25 miljarder kronor. En summa som är en våt dröm för en svensk klubb.

Kalmar FF var i ekonomisk kris. Nu tar kommunen över Guldfågeln Arena. Kommunen betalar 244,5 miljoner kronor för arenan och tar det fulla ekonomiska ansvaret för den.

Tre damer, tre herrar. Så ser det ut i den nya styrelsen I Svenska bandyförbundet. Det är första gången lika många kvinnor som herrar finns i styrelsen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Trots att Sverige har nästan lika många kvinnliga idrottsutövare som manliga går åtta av tio sponsorkronor till män. Det måste vi ändra på, anser Niklas Birgetz, vd i Sponsrings & Eventföreningen som dock ser ljuset i tunneln.

Idrotten riskerar bli förlorare när reglerna för spelmarknaden förslås göras om. Det konstaterar RF, Riksidrottsförbundet efter att Spellicensutredningen presenterats på fredagen.

Efter månader av spekulationer kom bekräftelsen efter tio på fredagsmorgonen. Djurgårdares drömvärvning är verklighet. Kim Källström är tillbaka.