Klassikerevent söker ny chef

Efter sju år vid rodret kommer Jan Palander att sluta som generalsekreterare för Vansbrosimningen efter sommarens evenemang. Arrangemanget har vuxit från fyra lopp över en helg till det dubbla antalet och sträcker sig nu över två helger med simning, swimrun och triathlon.

 

– Det har varit ett inspirerande uppdrag och väldigt roligt att få göra den här resan tillsammans med bygdens alla föreningar och funktionärer, säger Jan Palander. 

– Nu är det dags för någon annan att ta över stafettpinnen och fortsätta att utveckla evenemanget.

Vansbrosimningen genomfördes för första gången 1950 och är idag Sveriges största öppet vattenevenemang med närmare 15 000 deltagare. Utöver lopp i simning ingår även tävlingar i swimrun och triathlon. Vansbrosimningen är sedan 1971 en del av En Svensk Klassiker.

Han kom från skidsporten som en bakgrund som landslagschef, marknadschef, världscupansvarig och Sveriges representant i Världscupskommittén.

Under Palanders sju år år har evenemanget utvecklats mycket, inte minst vad det gäller antalet deltagare , men även som tävling och inte minst har arrangemanget som helhet vuxit avsevärt.

– En av de saker som gör det så roligt att arbeta med ett sådant här evenemang är det enorma engagemang som finns i hela bygden för att både påverka och bidra på olika sätt, förklarar Jan.

– För en relativt liten ort som Vansbro spelar evenemanget en viktig roll på flera sätt, det sätter Vansbro på kartan och bidrar till att många fler får uppleva den här regionen. Det är också ett kulturarv med en väldigt stark tradition att värna om.

Nu startar processen med att rekrytera en ny Generalsekreterare. Jan Palander lämnar sin roll efter 2019 års evenemang och ska därefter finnas kvar som ett stöd till organisationen.

Stjärnklubben Sandvikens AIK med nio SM-guld är illa ute ekonomiskt. Det är tomt i kassaskåpet. Därför säger klubben upp alla spelarkontrakt från och med den 31 mars. Så sent som i mars spelade SAIK SM-final, 4-0-förlust mot Edsbyn.

SAIK ligger efter med inbetalningar till flera leverantörer. 

Många kubbar i bandy-Sverige har problem i dag

Försäljningen av AIK-fotbollens Evighetskort är med stor marginal det dyraste sålda årskortet genom tiderna i Norden och blir en milstolpe i klubbens historia. Magnus Käck från Sollentuna hsr nu köpt det första kortet – för 189 100 kr!

SOK startar tillsammans med World´s Childrens Price Projektet Jorden runt. Baserat på den olympiska rörelsens grundläggande värden ska SOK verka för att Olympier inspirerar barn att nå 100 varv runt jordklotet för en bättre värld. Projektet  1 miljon barn i tio länder, bland dem minst 30 000 svenska barn.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Samtidigt som Visma går in i ett femårsavtal som ny titelsponsor för det nederländska cyklings- och skridskolaget Team Oranje kommer meddelandet om att de senaste årens mest framgångsrika  cykellag, Team Sky, är i farozonen.    

Det är med stolthet som jag idag kan berätta för er att SVT utsetts till världens bästa sporttv-kanal! SVT tilldelas priset “TV SPORT EMOTION AWARD - The best Tv Sport Channel of the World” i kategorin ”Sport values of a TV programme” på sportfilmfestivalen i Milano den 17 november.

Festivalen är en av världens största och mest ansedda film- och TV-festivaler med fokus på sport,skriver Åsa Edlund, chef för SVT Sport om priset och äran.

Leksands IF har sedan en tid sökt efter en ny General Manager som skall ha det övergripande sportsliga ansvaret för föreningens herrlag, damlag och juniorlag. Nu står det klart att Thomas Johansson blir den som kommer att axla rollen som GM. I Leksand betraktas han som en drömvärvning..