Digitalt träningsevent lockade 6 000

Stadium och den digitala träningstjänsten MyMOWO bjöd i slutet av mars in till Sveriges första digitala träningskonvent. Det blev en verklig fullträff. 5 683 personer runt om i landet medverkade - genom att motionera hemma i sina bostäder.. De medverkade i en rad olika övningar, som morgonyoga, discodans, tränamage-, rumpa- och lårpass. Totalt handlade det  om olika övningar som sammanlagt innebar närmare 200 000 träningsminuter.

Målet med eventet var att inspirera till fortsatt aktivitet trots rådande omständigheter i spåren på Covid-19. Fler motionsevent planeras.

Eventet genomfördes söndagen den 29 mars klockan 08.00-17.30 via den digitala träningstjänsten MyMOWO och var gratis för alla Stadiums medlemmar och totalt aktiverade sig de 5 583 deltagarna i  i 170 490 minuter. 

Kändisar ledde träningen

– Genom att bjuda in till Sveriges första digitala träningskonvent kunde vi möjliggöra träning och rörelse i hemmamiljö på ett enkelt, roligt och inspirerande sätt. Vi hoppas nu att ännu fler får uppleva fördelarna med hemmaträning och att vi får fortsätta sprida den positiva känslan av gemenskap som eventet med Stadium gav, säger Frida Stein, VD och grundare av MyMOWO. 

Blossom Tainton, Carina da Silva, Martin Lidberg, Mia Rodhborn, Ida B Olsson, Susan Lanefelt och Cecilia Ehrling Danemark var några av de träningsprofiler som höll i passen under konventet. 

– Tillsammans spred vi rörelseglädje vilket rimmar väl med Stadiums vision om att aktivera världen. I tider som dessa när, aktiviteter, träningar, matcher och tävlingar ställs in är vi extra stolta över att kunna inspirera på nya sätt. Nu ser vi fram emot fler aktiviteter tillsammans under våren, säger Angelica Larsson, PR och Kommunikationsansvarig på butikskedjan. 

Succén i siffror

Det digitala träningskonventet i siffror:

170 490 minuter (2 841,5 timmar) aktiverade sig deltagarna tillsammans

5 683 registrerade deltagare aktiverades

1 017 gånger tränades morgonyoga med Blossom Tainton

762 gånger dansades det disco med Carin da Silva

687 gånger tränades mage-, rumpa- och lårpass

Efter succén planerar arrangörerna för fler aktiviteter tillsammans under våren. Bland annat genomförs löparkonvent med start från den 3 maj där ett löppass öppnas varje söndag med fokus på olika områden. 

Fakta

MyMOWO är en digital träningstjänst med ett brett utbud av träningspass och träningsformer anpassade för att göra hemma, på jobbet eller på resan. Tjänsten erbjuder hundratals enkla, roliga och effektiva hemmaträningspass i olika former från 5 till 30 minuter tillsammans med Sveriges främsta träningsprofiler. Bolaget grundades av Frida Stein och Mattias Rosberg 2014 och lanserades i december 2015. Bolaget ägs av Virtual Gym Sweden AB som ägs av flertalet investerare

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.