Fortsatt tomt och ödsligt på läktarna

Fotbollsklubbarnas ekonomi blir allt sämre. Matcher spelas utan publik och föreningarna går miste om intäkter.

Hoppet om att fler åskådare ska tillåtas blir inte större.  Ett sådant beslut dröjer. I bästa fall tar  Folkhälsomyndigheten ett positivt beslut i augusti. Till dess  hinner fotbollen att gå miste om ytterligare miljoner.

Matcher blir det, mål också, men jublet är begränsat. Fotboll utan både publik och atmosfär är en spartansk variant av den verklighet alla önskar.

Nej, det ser inte ut som om publiken tillåts öka på svenska idrottsarenor ännu på ett antal veckor. Gränsen om 50 åskådare kommer att bestå. Några varianter med att släppa in grupper om supporters på valda delar av en arena, eller andra påhitt, är inte aktuella.

– Ju bättre folk är på att hålla social distansering, tvätta händerna och hålla sig hemma, desto större chans att man får spela elitfotboll med publik, säger generaldirektör Johan Carlson.

Nu genomförs matcherna utan någon som helst atmosfär och spelarna erkänner  att det känns tråkigt när tystnaden är total. Från ansvariga i klubbarna är det också en bister hållning. Förväntade intäkter går upp i tomma intet och för varje match förvärras situationen.

Utgifterna består, men intäkterna saknas. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.