Blåvitt har tappat 29 miljoner

IFK Göteborg är den före detta storklubben som ständigt och jämt har ekonomiska problem. Nu visar det sig att klubben måste acceptera ett stort negativt resultat. Bakslaget är så stort som tio miljoner och förlänger åren av svåra förluster.

Fotomontage: Thomas Selig, Idrottens Affärer

– Vi kommer att kommentera vårt årsresultat i samband med att vi släpper årsredovisningen nästa måndag, säger klubbens kassör Jakob Andreasson till GP.

– Vi kommer inte nå ett nollresultat, erkände Andreasson för en tid sedan och förklarade bakslaget med:

– Vi har varit bra på att sänka kostnaderna, men vi har inte lyckats lika bra på intäktssidan.

Beroendet av spelarförsäljningar har plågat Blåvitt i flera år. Så sent som 2015 räddades bokslutet av försäljningen av Kamratgården.

Klubben har tappat nära 29 miljoner sedan 2014.

Till den här säsongen har klubben tvingats sälja ett flertal av de tongivande spelarna och byta stora delar av truppen. Men försäljningarna har inte gett så stora intäkter. Att utgifterna blivit mindre beror mer på minskade lönekostnader.

Den bästa affären var målvakten Patrik Dahlbergs övergång till Watford för 35 miljoner kronor. De pengarna kommer att gynna resultatet för 2018.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.