I samarbete med Träffpunkt Idrott i Göteborg 

Fotbollen ny partner

 

Nu är det klart: Svenska Fotbollförbundet deltar på Träffpunkt Idrott. Ronni Lundqvist, anläggningsansvarig i förbundet, ser det som ett intressant test på nya samarbeten.

Dels ska Sveriges största idrottsförbund ha en egen, sluten konferens på ämnet planskötsel, dels ska förbundet medverka på en fotbollsfokuserad seminariedel första dagen under ämnet arenor - både de som driftas av kommunen och de som driftas av föreningen.

Tung trio

- Vi är mycket glada att Svenska Fotbollförbundet väljer att engageras sig på Träffpunkt Idrott. Vi ser fram emot givande diskussioner – och hoppas att det lockar personer från kommuner och föreningar som ansvarar för både drift och nya projekt, säger Magdalena Rönström, affärsutvecklare på Träffpunkt Idrott.

Svenska Fotbollförbundet ansluter sig genom sitt deltagande till en tung trio som medverkar på mässan: Riksidrottsförbundet (RF), Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Ridsportförbundet. 

- Det är glädjande att förbunden går in med engagemang – de stora likväl som de mindre. De bidrar alla till att göra Träffpunkt Idrott till en smältdegel för olika åsikter inom idrotten – inte bara vad gäller drift- och anläggningsfrågor, utan även de som handlar om idrottens roll som stark kraft i samhällsutvecklingen.

En ny mötesplats

Ronni Lundqvist, anläggningsansvarig i Svenska Fotbollförbundet, ser fram emot att få möta våren i Göteborg: 

- Samverkan med Svenska Mässan blir nytt och spännande för oss. Vi vill använda en väl etablerad arena för att lyfta våra specifika frågor och utveckling med deltagare från såväl utvalda leverantörer som planskötare, och ansvariga för fotbollen i kommuner och föreningar. 

Träffpunkt Idrott arrangeras i Göteborg 15-17 mars på Svenska Mässan i form av mässa och konferens. Tema för de tre dagarna är Anläggning, Politik och Evenemang – vilka kompletteras med de differentierade spåren Badspåret och Fotbollsspåret.