Tv-krig på måndagar

Nu inleds kampen om fotbollsentusiasterna. TV4 startar Fotbollsmåndag med allsvensk fotboll, men också med inslag från internationella matcher – precis det som Svt ska satsa på i sitt nya fotbollsmagasin som ska pågå fram till VM.
Nu inleds kampen om fotbollsentusiasterna. TV4 startar Fotbollsmåndag med allsvensk fotboll, men också med inslag från internationella matcher – precis det som Svt ska satsa på i sitt nya fotbollsmagasin som ska pågå fram till VM.
Måndag den 24 april inleds TV4s nya fotbollsmagasin Fotbollsmåndag och efter VM, den 15 juli, startar kanalen direktsändningar av allsvensk fotboll på lördagar.
- Vår målsättning är att TV4 ska erbjuda det bästa fotbollsutbudet i svensk tv, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4.
Fotbollsmåndag i TV4 sänds mellan 21.00 och 22.00 och är i huvudsak inriktat på allsvenskan, men ska också visa internationell fotboll. Därmed uppstår konkurrens med Svt som drar igång sin satsning på internationell fotboll just på måndagar vid samma tidpunkt.

///

Viasat behåller greppet om ishockey-VM till 2011. Turneringen ska sändas i TV3 och andra Viasatkanaler även i framtiden sedan kanalen har lyckats förlängt sina sändningsrättigheter till och med 2011.
TV3 tog över 1989 och sedan har hockey-VM varit en återkommande företeelse i någon av Viasats kanaler. Det nuvarande avtalet gällde till och med 2007, men via förhandlingarna är kontraktet förlängt till och med 2011.
- Vi är mycket nöjda med att framgångsrikt ha förlängt de exklusiva rättigheterna till ett av de mest populära sportevenemangen bland våra tittare, säger Hans-Holger Albrecht, vd och koncernchef för Modern Times Group där Viasat ingår.  
Ishockey-VM ska sändas på Viasats fri- och betal-tv-kanaler i Skandinavien och Baltikum. I rättigheterna ingår även sändningar för internet, IP-tv och mobiltelefoni.  Viasat köper hockey-VM till 2011.  

///

Mera MTG. Den nya fri-tv-kanalen TV6 söker sin målgrupp bland 15-34-åringar. Det blir innehåll med i första hand amerikanska komediserier, långfilmer, sport och profilskapande svenska egenproduktioner.
För sporten gäller satsningar på årets final i Champions League och kvalen till Formel 1-loppen.
Vd Hasse Breitholtz och programdirektör Anders Knave anser att TV6 blir ”den första svenska fri-tv kanalen på 14 år".  TV6 inleder sändningarna den 9 maj, men varken Breitholtz eller Knave ville uppge hur många som kan se kanalen hur stora reklamintäkter det finns i kalkylerna.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.