Nonchalant mot ett klassiskt lag

Egentligen är det en besynnerlig situation. Redbergslids IK är en av svensk handbolls främsta klubbar och har bjudit göteborg-arna på många högtidsstunder, men numera saknar klubben en egen arena. Lisebergshallen revs och först efter mycket diskussion uppstod ändå utrymme i Scandinavium, dit klubben hänvisades och troligen tvingas bli kvar.

redbergslid tvingas acceptera fortsatt spel i Scandinavium - med allt vad det innebär. Göteborgs stad skjuter på beslutet om en lösnning för den klassiska klubben.

Göteborg anses vara denfrämsta eventstaden i landet, men har inte en för handboll anpassad hall att erbjuda en klassisk klubb som är en stor del av stans idrottshistoria. Göteborgs Stad har trots försök inte funnit någon lösning och därför finns inte heller några beslut om nybygge. Ärendet har hänvisats till framtiden. 

Och mitt uppe i alltihopa är alla handbollsvänner medvetna om multiarenan i Kviberg och Sävehofs ypperliga anläggning i Partille. De framstår som hägringar för RIK-arna, om än på för långt avstånd. Så RIK får spela vidare i Scandinavium, ett hockeytempel. 

Som RIK:s ordförande Carl-Magnus Källfelt uttryckte det träffande, enligtGP: "Det är det är det minst dåliga alternativet,på kort sikt."

Lisebergshallen revs 2018 och Redbergslids IK fick spela sista halvan av säsongen i egentligen för stora Scandinavium. Där finns det plats för 12 000 personer medan Lisebergshallen var mera anpassad med 3 000. 

Alldeles för stor hall

Ändå, under RIK:s matcher avgränsas läktaren och publiken samlas på en långsida.

– Arenan är alldeles för stor för oss. Vi vet att alla gör så gott dom kan för att få så bra inramning som möjligt på matcherna. Laget och spelarna framförallt och även runt hela det sportsliga, säger Henrik Lundström i Redbergslid, till GP.

RIK-arna visar ett beundransvärt tålamod.

– Egentligen är Scandinaviumväldigt bra arena. Den ligger centralt i Göteborg. Vi kan inte gnälla för mycket, tillägger Henrik.

Scandinavium gällde under sista halvan av förra säsongen och nu framkommer att RIK och handbollsentusiasterna får räkna med att stanna där.  Några egentliga alternativ finns inte. Göteborgs Stad har inte tagit något beslut om ett nybygge som har varit på tal. Så någon lösning lär inte heller finnas till säsongen 2020/21.

Hur hade Frölunda och IFK behandlats?

Handbollstränaren Johan Zanotti ställde en retorisk fråga på Twitter: ”Hade kommunen satt Frölunda Hockey eller IFK Göteborg i samma sits som de nu satt Redbergslids IK?”

Han berör där något mycket känsligt i stan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Supporterklubben, det är platsen för de allra trognaste. Därför är besvikelsen stor i Malmö Redhawks sedan misstankarna visade sig riktiga. För några veckor sedan började några personer i styrelsen misstänka att pengar försvunnit. I veckan kom bekräftelsen - kontot var tömt.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det blir ett handbolls-EM efter årsskiftet som inte liknar något annat. Med matcher i såväl Sverige, Norge som Österrike.  EM 2020 är sannerligen annorlunda. Det blir första gången som mästerskapet avgörs med 24 lag. 

Det blir en finalhelg med fem matcher – två semifinaler, final, bronsmatch och match om femte plats påTele2 Arena och förhoppningen är att 22 000 åskådare fyller läktarna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

 Internationella spelaraffärer i fotboll begriper man sig sällan på. Brassen och speleleganten Coutinho är en av fotbollsvärldens bästa spelare, men i Barcelona blev det aldrig någon succé och det har länge stått klart att spanjorerna vill sälja honom. Men efter massor av spekulationer står det nu klart att hans karriär fortsätter i Bayern München.