Mats Wilander värvas av Expekt

Expekt har värvat Mats Wilander som spelbolagets exklusiva tennisambassadör: ”Jag kommer att göra analyser och tips med start i Wimbledon och vara Expekts ansikte utåt i tennisen. Jag ser verkligen fram emot detta”.

Mats Wilander, som idag är en stor TV-profil som ankare hos Eurosport och Sveriges nuvarande Davis Cup-kapten, blir Expekts nya äss från den 15 juni.

Expekt fortsätter därmed att bygga ett stall av stora profiler som spelbolagets ambassadörer. Nyligen presenterades pokerlegenden och världsmästaren Scotty Nguyen som Expekts nya pokerprofil och sedan tidigare jobbar spelbolaget med tunga namn som Zibi Boniek, Fredi Bobic och Glenn Strömberg i sina stora marknader på sportfronten.

- Det blir ett nytt steg för mig att jobba inom spelsektorn och det blir intressant och utmanande att ge min syn på matcherna och att hitta vinnarna på Expekt.com, säger Mats Wilander.

Mats Wilander vann sju Grand Slam singeltitlar mellan 1982 och 1988 och var rankad etta i världen -88. Han är en av bara fem spelare som har vunnit Grand Slam-titlar på såväl grus, gräs som hardcourt, tillsammans med Roger Federer, Rafael Nadal, Andre Agassi och Jimmy Connors. Wilander vann Australian Open två gånger på gräs.

År 2002 valdes Mats Wilander in i International Tennis Hall of Fame.

- Vi har en världsstjärna ombord som är omtyckt både som person och som tennisexpert. Vi har flera överraskningar på gång med Mats under året och bland annat kommer våra kunder att kunna vinna en exklusiv tennislektion och träff med Mats. Vi är stolta över att ha Wilander ombord, säger Dan Vikman, Press & PR Manager på Expekt.

Fakta

Mats Wilander
Född: 22 August 1964
Plats: Växjö, Sweden
Längd: 1.82 m
Vikt: 77 kg
Proffs: 1981
Sista år på touren: 1996
Prispengar: US$7,976,256
Singelstatistik: 571-222
ATP-singeltiltar: 33
Högsta ranking: Nr. 1 (12 september 1988)
Grand Slam singeltitlar: 7
Australian Open vinnare: 1983, 1984, 1988
French Open vinnare: 1982, 1985, 1988
US Open vinnare: 1988
Wimbledon kvartsfinalist: 1987, 1988, 1989

 

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.