Sune Hellströmer måste byta jobb

Efter tio år som generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet lämnar Sune Hellströmer den uppgiften till årsskiftet, för att fram till och med 2012 arbeta med Swedbank Arena.

- Sune Hellströmer har gjort ett bra jobb som generalsekreterare och vi tackar honom för det. Men nu står fotbollen inför sitt absolut största projekt någonsin som en av fem parter i Arenabolaget som bygger Swedbank Arena, den nya nationalarenan som ska stå färdig till 2012, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell.

- Det kräver ett mycket stort engagemang från fotbollens sida, och detta har vi bett Sune Hellströmer att arbeta med framöver. Han har varit med i hela grundarbetet och kommer att göra ett bra jobb för fotbollens bästa.

Sune Hellströmer blev generalsekreterare 1999 då hans företrädare Lars-Christer Olsson tog över samma uppdrag hos UEFA. Under perioden har svensk fotboll växt såväl sportsligt som organisatoriskt.

- Det har varit en rolig och spännande tid som GS. Nu blir min uppgift att arbeta så att fotbollsnyttan tas tillvara på den nya arenan, som är den största investeringen i SvFF:s historia. Vi måste se till att fotbollsintresset och fotbollskunskapen finns med i utvecklingen och att få internationella matcher till arenan, säger Sune Hellströmer.

Hellströmer fortsätter som generalsekreterare fram till årsskiftet, då en efterträdare ska finnas på plats.
- Vi arbetar redan med frågan, och vem det blir återkommer vi till så fort det är klart. Fotbollen har flera stora utmaningar och uppgifter att klara av framöver, säger Lars-Åke Lagrell.

Med Vancouver-stjärnan Elias Pettersson, 21 år, som affischnamn, och med samarbetsavtal med världens största skridskotillverkare, kanadensiska Bauer, är Sundsvallsföretaget Prosharp, en allt större aktör i hockey-världen.

Allt började hemma i garaget hemma mot Rune Eriksson i Njurunda, ingenjör och med ett varmt hockeyhjärta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Tiotusentals motionärer hade orsak att jubla på fredagen.Då framkom nämligen att startavgifter i motionslopp kan betraktas som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. En rad andra fritidsaktiviteter, som bl a Hästkörning, agility, sportfiske och enduro ingår också, ivå färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

 – Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.