Ny vd vid Mantorp Park

Torbjörn Ekstrand har utsetts till ny VD på Motor Events Sweden AB vid Mantorps racingbana. Han har själv ett förflutet inom motorsport, dels som förare i Ferrari Challenge och dels när han startade ett eget team.

Mantorp Park är en av Skandinaviens största motorbanor med ett brett utbud av aktiviteter. Här genomförs årligen stora arrangemang som STCC-finalen, Veidec Festival, Bilsport Action Meet och Trucking Festival.

Torbjörn Ekstrand är en entreprenör som utvecklat flera framgångsrika verksamheter, närmast som styrelseordförande i Cormance AB och tidigare TradeTech Consulting. Dessutom hara han egen erfarenhet från racing, både som förare och som teammanager med förare som Alx Danielsson och Tony Ring.

- Mantorp Park är en spännande verksamhet med enorm utvecklingspotential. Motor Events Sweden AB drivs av ett fantastiskt gäng. Jag även många tillväxtmöjligheter och vill bjuda på en helhetsupplevelse som hittills varit förbehållen besökare på de stora banorna nere i Europa, säger Torbjörn Ekstrand.

Verksamheten på Mantorp Park drivs i två separata bolag, dels Motor Events AB, arrangör av motortävlingar och events, dels Safety Drivning AB som bedriver körutbildningar.

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.