Ny vd vid Mantorp Park

Torbjörn Ekstrand har utsetts till ny VD på Motor Events Sweden AB vid Mantorps racingbana. Han har själv ett förflutet inom motorsport, dels som förare i Ferrari Challenge och dels när han startade ett eget team.

Mantorp Park är en av Skandinaviens största motorbanor med ett brett utbud av aktiviteter. Här genomförs årligen stora arrangemang som STCC-finalen, Veidec Festival, Bilsport Action Meet och Trucking Festival.

Torbjörn Ekstrand är en entreprenör som utvecklat flera framgångsrika verksamheter, närmast som styrelseordförande i Cormance AB och tidigare TradeTech Consulting. Dessutom hara han egen erfarenhet från racing, både som förare och som teammanager med förare som Alx Danielsson och Tony Ring.

- Mantorp Park är en spännande verksamhet med enorm utvecklingspotential. Motor Events Sweden AB drivs av ett fantastiskt gäng. Jag även många tillväxtmöjligheter och vill bjuda på en helhetsupplevelse som hittills varit förbehållen besökare på de stora banorna nere i Europa, säger Torbjörn Ekstrand.

Verksamheten på Mantorp Park drivs i två separata bolag, dels Motor Events AB, arrangör av motortävlingar och events, dels Safety Drivning AB som bedriver körutbildningar.

Sportbladet avslöjar att AIK: huvudstyrelse drabbas av två plötsliga avhopp. Ordförande Cecilia Giertta och ledamoten Lars Söderqvist backar och skälet uppges vara oenighet kring fakturor för uppemot en halv miljon kronor, 

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Från  tv-studion i Mora guidar Johanna Ojala och Clara Henry just nu tittarna igenom den första Hemmavasan-dagen. Redan vid tiotiden på lördagsförmiddagen hade över 5 300 av de hittills drygt 14 600 anmälda startat sitt lopp, för att på sin egen hemmaplan cykla eller springa sitt lopp i Vasaloppets Hemmavasan, som pågår fram till lördag 22 augusti kl 24.00. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.