Magnus Hedman: Vi har bränt miljonerna

- Det finns inga miljoner kvar. Vi har bränt allt, erkände Magnus Hedman när han på måndagen ställde up i en direktsänd intervju hos Malou von Sivers "Efter tio" i TV4. "Tänk om det ändå fanns 100 miljoner, det hade varit ett drömscenario".

Magnus Hedmans senaste år har fyllt av negativa rubriker och hela tiden har han nekat till att låta sig intervjuas. Men på måndagen valde han träda fram. Det skedde i TV4 hos Malou von Sivers "Efter tio" där han lät sig utfrågas under nära en timme.

Har gått i personlig konkurs

Inget ämne skulle undvikas, det var helt uppenbarat, och Malou von Sivers tog också upp allt från sexdom och dopingbrott till de saknade miljonerna.

Nio år som proffsspelare utöver VM-slutspel 1994 och 2002, EM-slutspel 2000 och 2004, totalt 58 landskamper, är en framgångssaga med kändisskap stora inkomster.

- Det har framkommit att du borde ha tjänat hundratals miljoner, sa von Sivers.

- Tänk om det ändå vore så. Det hade varit ett drömscenario, suckade Hedman.

Pensionsförsäkringar

- Visst, det finns pensionsförsäkringar. Annars har vi bränt allt.

- Vilken korkad kille, tänker många, ja, jag håller med.

- Och förresten, jag har gått i personlig konkurs, det gör man inte om man har pengar. Man gömmer inte pengar då.Hur kunde det gå så snett, var den genomgående frågan. Hedman hade inget rakt svar.

Klarade inte hemkomsten

- Mer än att hemkomsten efter alla år utomlands blev oerhört jobbig.

Magnus Hedman blev frågande till vad det skulle bli av hans liv. Han var van vid uppmärksamhet och att ha en bestämt uppgift, dvs att spela fotboll och vara hyllad. Det hjälpte inte att han fick flera engagemang, som TV-kommentator, föreläsare och andra uppgifter.

'- Fotbollen var min trygghet, jag var bortskämd och sedan blev det bara fel när idrottandet inte fanns längre.

Barnen hans räddning

Nu vill han, 37 år gammal, starta ett nytt liv och lägga allt bakom sig. Inte minst för barnens skull.

- Utan dem vet jag inte vad som hade hänt, berättade han och erkände att han hade varit oerhört deprimerad  och till och med haft självmordstankar när det stormade som värst.

- De veckorna när jag har haft barnen har tillvaron funkat. Men när jag hade lämnat dem tog jag två sömntabletter och när jag vaknade fram på eftermiddagen tog jag två till.

"Ville inte visa  mig ute"

- Jag skämdes och ville inte visa mig ute.

Han ruskade på huvudet och betonade:

- Jag var så långt från fotbollsspelaren Magnus Hedman som man kan komma.

Enda gången han berättar

Tack vare barnen och goda vänner är han på benen igen.

- Nu berättar jag sanningen här och nu. Jag vill få slut på alla spekulationer.

- Det här min version och det är enda gången jag pratar öppet om allt.

Här är hela intervjun i TV4



SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.