Kennet tillbaka hos IFK Göteborg

Han har spelat 83 A-landskamper och gjort 31 mål. Han har vunnit VM-brons och SM-guld. Nu blir Kennet Andersson anställd av IFK Göteborg igen. Den här gången blir han ansvarig för klubbens sociala projekt tillsammans med partners.
Ni vet själva. Fotbolls-VM 1994 i USA. Sverige - Bulgarien, 4-0. Kennet Andersson och Klas Ingesson jublar. Foto Tomas Oneborg, Scanpix

 

Kennet Andersson återvänder till IFK Göteborg, föreningen han representerade som spelare 1989-1991. I sin nya roll som ansvarig för IFK Göteborgs samhällsnyttiga projekt Samspelet, kommer Kennet att sätta de goda handlingarna i främsta rummet. Anställningen är på heltid och inleds den 1 juni.

Klart sugen på nya jobbet

- Jag gillar föreningens tankar med Samspelet och känner att det är en väldigt meningsfull utmaning. Föreningens starka varumärke i kombination med min drivkraft innebär att vi har väldigt goda möjligheter att göra skillnad. Jag längtar efter att få sätta igång, säger Kennet Andersson.

I och med värvningen av Kennet får Samspelet en engagerad person som uteslutande kommer att ägna sig åt att utveckla IFK Göteborgs samhällsnyttiga aktiviteter. Det är en glad klubbdirektör som summerar läget:

- IFK Göteborgs kamratskap ska omfamna fler än oss själva. Anställningen av Kennet är en satsning som vi hoppas att många kommer att få glädje av. Det är också väldigt positivt för vårt varumärke, då det visar att vi menar allvar med Samspelet, säger Seppo Vaihela.

Det här är Samspelet

Samspelet ska initiera, stödja och/eller driva aktiviteter som har positiva effekter med utgångspunkt i Göteborgsregionen. Inom ramen för Samspelet kommer IFK Göteborg att engagera företag och organisationer i olika projekt. Ett lyckat projekt skapar vid sidan om det huvudsakliga målet ömsesidiga fördelar för staden Göteborg, företagen och klubben. I dagsläget har IFK engagemang eller är med och stöttar projekt/organisationer som Gatans Lag, Min stora dag, Drottnings Silvias barnsjukhus, Energikicken och Neutrala Ungdomsföreningen.

Bocaj (inte verifierad)

tis, 2012-05-22 22:26

1. ?

Nån mer än jag som har svårt att fatta vad karln ska syssla med? Minst sagt luddig skrivning.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.