Peter Forsberg öppnar plånboken

Peter Foppa Forsberg gör något som egentligen många av hans hockeykompisar skulle kunna göra. Han tar fram plånboken, tar ett par hundra tusen och bjuder 4 000 ungdomar på ishockey.
- Ni måste se lite hockey och få en möjlighet att bli mer intresserade av Modo, är Peter Foppa Forsbergs budskap till 4 000 ungdomar i Örnsköldsvik. Foto: Scanpix

 

Sammantaget rör det sig dock om hundratusentals kronor, enligt Modo där försäljningschefen Fredrik Östman inte vill uppge det totala pris som han och Peter Forsberg har enats om.

Bjuder 4000 ungdomar

Men det handlar om så många som 4 000 biljetter och Peter Forsbergs syfte är att flera ungdomar ska få chansen att se elitseriehockey.
Med tanke på priset, från 70 kr på ståplats till dryga 200 kronor för en sittplats, blir notan på ett rätt skapligt belopp.

- Det har blivit dyrt att gå på hockey. Därför är det också roligt för oss att fler kan få chansen att komma hit. Vi är medvetna om att alla helt enkelt inte har råd, säger Fredrik Östman till Örnsköldsviks Allehanda.

Det är kommunens högstadie- och gymnasieelever som får den här möjligheten tack vare Peter Forsbergs generositet.
Vid  fyra elitseriematcher i höst: den 22 och 27 september, samt den 2 och 4 oktober, har Peter Forsberg bokat sittplatsbiljetter i Fjällräven Center.

Står också bakom Icebreakers

Modo Hockeys A-lagsspelare ska uppsöka skolorna den 18 september och dela ut biljetter. Kanske också Peter Forsberg själv deltar den dagen.

- För vår del i klubben känns det fantastiskt, eftersom Peter själv kom och frågade om han kunde få köpa biljetterna, säger Fredrik Östman.

Att Peter Forsberg är speciell och har ett stort hjärta har också bevisats vid skapelsen av Icebreakers, de svenska proffsspelarna eget speciellt lag som gör uppvisningsmatcher på sensommaren varje år. Pengarna från matcherna går till en stiftelse som delar ut pengar till främst sjuka barn och under åren rör det sig om flera miljoner.

Men jämna mellanrum kommer rapporter om hockeyklubbar i ekonomiska svårigheter. Men nu plötsligt rapporterar Ishockeyförbundets licensnämnd att när prövningen av elitlicens inför den kommande säsongen 2018/2019 avslutades blev facit både unikt och glädjande..Inte en enda klubb i SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan fick underkänt.

Nu är det på riktigt. På fredagsförmiddagen togs de första spadtagen till en ishall med fullstor bandyplan. Platsen är Gubbängens IP i södra Storstockholm. Den är mer än efterlängtad, inte minst av Hammarby Bandy. Hallen kommer att kosta 150 miljoner kronor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Sponsringen i svensk idrott uppgår till 5,4 miljarder kronor och handlar allt mindre om exponering via skyltar. Numera vill företagen betona ett aktivt samhällsengagemang, rapporterar Thomas Björn efter samtal med sponsorexperter. 

Östersund var inte långt ifrån att bli en vinnare i dubbelmötet med Arsenal. London-klubben drog dock det längsta strået till slut, men det fanns stora vinnare. Östersunds vinst på bortaplan bidrog till att tre kuponger på Europatipset lyckades pricka in 13 rätt och 1 miljon kronor i vinst.

Lördagens högt ställda förväntningar inför Sveriges kvartsfinal i VM mot England-VM infriades med en publiksiffra på 2,8 miljoner TV-tittare. Det innebar  rekord för TV-tittande. Det mytomspunna VM 1994 då 2,4 miljoner personer såg Sverige vinna kvartsfinalen mot Rumänien raderades.

Det råder Christiano Ronaldo-feber i Turin. Enligt tyska Sky Sport sålde Juventus 520 000 tröjor med nummer 7 ryggen för 1 000 kronor styck – på ett dygn sedan affären blivit officiell.