Peter Forsberg öppnar plånboken

Peter Foppa Forsberg gör något som egentligen många av hans hockeykompisar skulle kunna göra. Han tar fram plånboken, tar ett par hundra tusen och bjuder 4 000 ungdomar på ishockey.
- Ni måste se lite hockey och få en möjlighet att bli mer intresserade av Modo, är Peter Foppa Forsbergs budskap till 4 000 ungdomar i Örnsköldsvik. Foto: Scanpix

 

Sammantaget rör det sig dock om hundratusentals kronor, enligt Modo där försäljningschefen Fredrik Östman inte vill uppge det totala pris som han och Peter Forsberg har enats om.

Bjuder 4000 ungdomar

Men det handlar om så många som 4 000 biljetter och Peter Forsbergs syfte är att flera ungdomar ska få chansen att se elitseriehockey.
Med tanke på priset, från 70 kr på ståplats till dryga 200 kronor för en sittplats, blir notan på ett rätt skapligt belopp.

- Det har blivit dyrt att gå på hockey. Därför är det också roligt för oss att fler kan få chansen att komma hit. Vi är medvetna om att alla helt enkelt inte har råd, säger Fredrik Östman till Örnsköldsviks Allehanda.

Det är kommunens högstadie- och gymnasieelever som får den här möjligheten tack vare Peter Forsbergs generositet.
Vid  fyra elitseriematcher i höst: den 22 och 27 september, samt den 2 och 4 oktober, har Peter Forsberg bokat sittplatsbiljetter i Fjällräven Center.

Står också bakom Icebreakers

Modo Hockeys A-lagsspelare ska uppsöka skolorna den 18 september och dela ut biljetter. Kanske också Peter Forsberg själv deltar den dagen.

- För vår del i klubben känns det fantastiskt, eftersom Peter själv kom och frågade om han kunde få köpa biljetterna, säger Fredrik Östman.

Att Peter Forsberg är speciell och har ett stort hjärta har också bevisats vid skapelsen av Icebreakers, de svenska proffsspelarna eget speciellt lag som gör uppvisningsmatcher på sensommaren varje år. Pengarna från matcherna går till en stiftelse som delar ut pengar till främst sjuka barn och under åren rör det sig om flera miljoner.

Att bygga idrott:En artikelserie med Carl-Axel Hageskog, Curt Einarsson och Martin Carlsson Wall. Tre framträdande personer bakom idrottens kulisser...

Uppsala är bandyklädd. På lördagen avgörs damerna och herrarnas SM-finaler på Studenternas, AIK-Skutskär; Edsbyn-Sandviken. Mellan 1991 och 2012 avgjordes finalerna på ”Studan” 22 år i rad. Kanske har finalerna kommit hem för gott.

Arkitekten Gert Wingårdh var en av många människor som deltog på Träffpunkt Idrott i Göteborg. Han gav sin syn på vad som krävs för att skapa anläggningar och ytor som uppmuntrar till fysisk aktivitet och bidrar till ett hållbart samhälle.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Suzuki är bilen som hittade ut i skogen till orienterings-Sverige. Bilimportören Suzuki Sverige inleddesitt engagemang inom orientering 2016 genom att då gå in som tävlingspartner i O-Ringen och sedan värva två världsmästare.  

Ett toppjobb i den svenska spelbranschen är plötsligt ledigt. Lennart Käll har nämligen beslutat sig för att lämna vd-tjänsten på Svenska Spel efter sju år.

Före detta idrottskändisar är alltid bra att ha. För att locka TV-tittare, till exempel. Därför är bandyikonen Pelle Fosshaug och förra fotbollsstjärnan Hanna Marklund med i TV4:s ny satsning.

 Det här är fotbollsbusiness på högsta nivå. Real Madrid är störst av de största, med Barcelona hack i häl. Under det senaste året drog klubbarna in nära 700 miljoner vardera. Oh då handlar det om euro.