Peter Forsberg öppnar plånboken

Peter Foppa Forsberg gör något som egentligen många av hans hockeykompisar skulle kunna göra. Han tar fram plånboken, tar ett par hundra tusen och bjuder 4 000 ungdomar på ishockey.
- Ni måste se lite hockey och få en möjlighet att bli mer intresserade av Modo, är Peter Foppa Forsbergs budskap till 4 000 ungdomar i Örnsköldsvik. Foto: Scanpix

 

Sammantaget rör det sig dock om hundratusentals kronor, enligt Modo där försäljningschefen Fredrik Östman inte vill uppge det totala pris som han och Peter Forsberg har enats om.

Bjuder 4000 ungdomar

Men det handlar om så många som 4 000 biljetter och Peter Forsbergs syfte är att flera ungdomar ska få chansen att se elitseriehockey.
Med tanke på priset, från 70 kr på ståplats till dryga 200 kronor för en sittplats, blir notan på ett rätt skapligt belopp.

- Det har blivit dyrt att gå på hockey. Därför är det också roligt för oss att fler kan få chansen att komma hit. Vi är medvetna om att alla helt enkelt inte har råd, säger Fredrik Östman till Örnsköldsviks Allehanda.

Det är kommunens högstadie- och gymnasieelever som får den här möjligheten tack vare Peter Forsbergs generositet.
Vid  fyra elitseriematcher i höst: den 22 och 27 september, samt den 2 och 4 oktober, har Peter Forsberg bokat sittplatsbiljetter i Fjällräven Center.

Står också bakom Icebreakers

Modo Hockeys A-lagsspelare ska uppsöka skolorna den 18 september och dela ut biljetter. Kanske också Peter Forsberg själv deltar den dagen.

- För vår del i klubben känns det fantastiskt, eftersom Peter själv kom och frågade om han kunde få köpa biljetterna, säger Fredrik Östman.

Att Peter Forsberg är speciell och har ett stort hjärta har också bevisats vid skapelsen av Icebreakers, de svenska proffsspelarna eget speciellt lag som gör uppvisningsmatcher på sensommaren varje år. Pengarna från matcherna går till en stiftelse som delar ut pengar till främst sjuka barn och under åren rör det sig om flera miljoner.

Jonas Bergqvist, Sveriges näst meste landslagsman i ishockey genom tiderna, engagerar sig i idrotten där han bor och är deltagare i gruppen Elit och evenemang inom ramen för projektet Halmstad Idrottsstaden. 

2 750 atleter från 50 länder, 100 000 människor ute på gatorna – och en ökad turistekonomsk omsättning på drygt 40 miljoner kronor. Ironman växer i betydelse för Kalmar kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Trots att Sverige har nästan lika många kvinnliga idrottsutövare som manliga går åtta av tio sponsorkronor till män. Det måste vi ändra på, anser Niklas Birgetz, vd i Sponsrings & Eventföreningen som dock ser ljuset i tunneln.

Trots att Charlotte Kalla tog tre medaljer vid längd-VM i Lahtis i vintras blev hon utan bonuspengar från Svenska Skidförbundet. Orsak: Kalla valde att stå utanför landslagets träningsgrupp under försäsongen 2016.

I helgen är världens populäraste fotbollsliga tillbaka.  Mtg satsar rejält. Viasat Sport Premium HD och Viaplay blir huvudkanaler för en Premier League-satsning. Första omgången sammanfaller även med premiären av TV3:s nya eftermiddagsmagasin Sportlördag som sänder Chelseas första steg mot ett eventuellt titelförsvar.

 

Förra sommaren blev fransmannen Paul Pogba fotbollshistoriens dyraste fotbollsspelare när han såldes från Juventus till Manchester United för drygt 1 miljard kronor. Men nu överträffas övergångsrekordet, därtill med kraftig marginal,