Sjätte gången Stefan blev årets fotograf

Årets Bandybild 2014 är utsedd. Motiveringen – ”Vinnarbilden har fart, kontroll och artisteri på ungdomsnivå. Fotografen är van vid uppmärksamhet.
Här är den, Årets Bandybild. Och vinnare för sjätte gången är Stefan Sjödin, fotograf från Söderhamn.

 

- Det är väldigt kul att bli uppskattad varje gång, säger Stefan Sjödin, som tagit vinnarbilden. 

Han är en veteranfotograf som fanns med redan på SM-finalen 1989 på Söderstadion i Stockholm som frilans. Vintern 1993/94 vann han tävlingen Årets Bandybild för första gången. Totalt har han nu tilldelats utmärkelsen vid sex tillfällen genom åren. 

- Gubben kan än. Jag fotar inte så mycket bandy längre, men jag får motionera avtryckaren genom mitt jobb på energibolaget Fortum, säger Stefan, som är bosatt i Söderhamn. 

Motiveringen lyder ”Fart och kontroll. August Klang tar sig fram mellan motståndarna i årets final av ICA Miniallsvenskan. Trots sin höga fart har han kontroll på klubba och boll. Bilden fångar bandysportens artisteri och lekfullhet i ett ögonblick”. 

Representanter från Bandyförbundets styrelse- och marknadskommitté har utsett Årets Bandybild. 

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.