Stadium tvingas byta vd

Samtidigt som sportkedjan Stadium har fortsatt medvind framkommer att vd:n Gustaf Öhrn vill lämna företaget efter sju år.
Stadium har gjort den första satsningen utanför Norden i och med öppnandet av en butik i Hamburg.

 

Stadiums tillväxt de senaste åren fortsätter och omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2013/14 landar på drygt 6,3 miljarder kronor inklusive moms. Det är en ökning med drygt 250 miljoner jämfört med förra året. Under samma period har resultatet ökat med 10 procent till 220 miljoner kronor.

Uppnått många mål

– Det har varit ett historiskt år för Stadium där vi firat 40 år av sport och dessutom förberett vår etablering i Hamburg. Men efter sju lärorika och framgångsrika år känner jag att det blivit dags att lämna Stadium, avslöjar nu Gustaf Öhrn. 

- Jag känner en enorm stolthet och vi har uppnått många av de mål jag hade när jag tillträdde och det är ett fantastiskt fint bolag som jag lämnar till hösten, säger Gustaf Öhrn.

De senaste åren har konkurrensen inom sportbranschen ökat. Trots en marknadsledande ställning i Sverige fortsätter företaget att ta marknadsandelar och har under året haft en bättre tillväxt än branschen.

- Många i branschen har haft tuffa år men vi har stått starka och fortsatt växa. Vårt koncept med sport- och sportmode till bästa pris för hela familjen fungerar mycket väl, betonar Öhrn.

Nya etableringar

Expansionen av Stadium Outlet har inneburit att sex nya butiker och totalt finns nu 29 butiker i Sverige och en butik i Finland. 

- För mig är Stadium Outlets tillväxt speciell eftersom det är en resa där jag fått vara med från start, berättar Gustaf Öhrn.

Rekryteringen av en ny vd har inletts, men Gustaf Öhrn kommer att fortsätta på posten fram till den 1 oktober 2015. Därefter blir Karl Eklöf tillförordnad vd fram till dess att en ny vd är på plats.

- Under de sju år vi har fått förmånen att arbete med Gustaf Öhrn har Stadium lyft lönsamheten i företaget till en ny nivå. Jag är övertygad om att Gustaf kommer att lyckas i det han företar sig, säger Stadiums grundare, huvudägare och vice styrelseordförande Ulf Eklöf.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.