Stadium tvingas byta vd

Samtidigt som sportkedjan Stadium har fortsatt medvind framkommer att vd:n Gustaf Öhrn vill lämna företaget efter sju år.
Stadium har gjort den första satsningen utanför Norden i och med öppnandet av en butik i Hamburg.

 

Stadiums tillväxt de senaste åren fortsätter och omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2013/14 landar på drygt 6,3 miljarder kronor inklusive moms. Det är en ökning med drygt 250 miljoner jämfört med förra året. Under samma period har resultatet ökat med 10 procent till 220 miljoner kronor.

Uppnått många mål

– Det har varit ett historiskt år för Stadium där vi firat 40 år av sport och dessutom förberett vår etablering i Hamburg. Men efter sju lärorika och framgångsrika år känner jag att det blivit dags att lämna Stadium, avslöjar nu Gustaf Öhrn. 

- Jag känner en enorm stolthet och vi har uppnått många av de mål jag hade när jag tillträdde och det är ett fantastiskt fint bolag som jag lämnar till hösten, säger Gustaf Öhrn.

De senaste åren har konkurrensen inom sportbranschen ökat. Trots en marknadsledande ställning i Sverige fortsätter företaget att ta marknadsandelar och har under året haft en bättre tillväxt än branschen.

- Många i branschen har haft tuffa år men vi har stått starka och fortsatt växa. Vårt koncept med sport- och sportmode till bästa pris för hela familjen fungerar mycket väl, betonar Öhrn.

Nya etableringar

Expansionen av Stadium Outlet har inneburit att sex nya butiker och totalt finns nu 29 butiker i Sverige och en butik i Finland. 

- För mig är Stadium Outlets tillväxt speciell eftersom det är en resa där jag fått vara med från start, berättar Gustaf Öhrn.

Rekryteringen av en ny vd har inletts, men Gustaf Öhrn kommer att fortsätta på posten fram till den 1 oktober 2015. Därefter blir Karl Eklöf tillförordnad vd fram till dess att en ny vd är på plats.

- Under de sju år vi har fått förmånen att arbete med Gustaf Öhrn har Stadium lyft lönsamheten i företaget till en ny nivå. Jag är övertygad om att Gustaf kommer att lyckas i det han företar sig, säger Stadiums grundare, huvudägare och vice styrelseordförande Ulf Eklöf.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.