Kristian Huselius fantastiska kväll överträffade drömmen

TV4 har gjort ett klipp i värvningen av förre hockeyproffset Kristian Huselius, numera travexpert. Det här med att förutse hur hästarna ska springa är han bra på. Senast gav det runt 7 miljoner kronor.
Kusken Björn Goop, segerhästen Eclipse Boko och hästägaren Kristian Huselius som tog hem en sanslös travvinst.

 

Här hemma spelade han i klubbar som Färjestad, Frölunda och Linköping, men 2001 värvades han till Florida Panthers och kom sedan att göra NHL-säsonger även i Columbus Blue Jackets och Calgary. Totalt blev det tio år på andra sidan Atlanten innan han flyttade hem och avslutade karriären 2013 i AIK, men då besvärades han av skador ideligen.

Hästintresset har alltid funnits där och under åren har han också skaffat sig egna travhästar via Huselius Invest AB.

Men den här augustikvällen på Solvalla kommer för alltid att finnas kvar i minnet hos ex-proffset.

Och så vann hans egen häst

Han blev alltså nära 7 miljoner rikare. Och sättet han gjorde det på... Det var extremt.

Det fanns tio rader med åtta rätt. Fem av dem tillhörde Kristian Huselius.

6 321 575 kronor rakt in på banken.

Dessutom vann hans häst, Eclipse Boko, sitt lopp.

Utdelningen överträffade drömmen, med andra ord.

Spelade för 2 000 kr

Han hade lämnat in ett system för 2 000 kr.

Hans bong bestod av 3 360 rader och innehöll fyra spikar: Mountain Cleaver, Eclipse Boko, Kasper Roc och Order To Fly.

Vågat spelat, om än grundat via en kunskap om hästar och kuskar.

Men det är sådana här stunder som alla som spelar på hästar vill uppleva.

Då vann han också 6 miljoner

- En fantastisk kväll. Ja, herregud. Det är svårt att beskriva.

Vad skulle han säga, det var ju extremt.

- Jag tror inte att jag vunnit så mycket pengar förut. Det var en storvinst på Åby för många år sedan, men jag tror den var mindre, erinrade han sig.

Nja, lika stor, faktiskt. Han vann då 6 miljoner kr på V75. Men under åren har han kryssat ihop ett stort antal vinster mellan 500 000 kr och 1 miljon.

Som i oktober i fjol vid V64-tävlingar på Åby. Även då på ett något anmärkningsvärt sätt. Utdelningen för sex rätt blev 2 822 kronor.

Huselius satte inte mindre än 250 rader med sex rätt och kunde ta hem 705 000 kr.

"Du måste vara modig"

På Solvalla nu senast, säkerligen inte sist, var han lika glad över att hans egen häst hade lyckats. Eclipse Boko har haft det lite motigt, men vann sitt lopp i suverän stil trots att han galopperade.

Men du, något tips om hur man blir en vinnare?

- Vara modig, ta beslut och en hel del tur. Kanske spika i ett lopp där man skulle vilja ta tre hästar och så vidare.

Det blir vad han kommer att förmedla när han medverkar i TV4:s travprogram.

Och förresten, det är Åby Stora pris på lördag. Räkna med Huselius!

Kristian Huselius kupong, värd drygt 6 miljoner kronor, kostade 2000 kr att lämna och innehöll fyra spikar. Han själv twettade den efter att triumfen stor klar.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.