Tuff kamp om medarbetarna

MTG - ATG - TV4-Gruppen/C More. Erik Westberg har på bara att par år gått ett helt varv inom sport-TV i Sverige. Han blir nu gemensam sportchef för de två bolagen och det skiftet väcker reaktion.
En gång TV3-reporter, men nu blir Per Tellander både affärsutvecklingschef på ATG och från årsskiftet även vd på Kanal 75

 

Som sportchef ledde Erik Westberg OS-satsningen till Sotji för MTG och Viasat. Sedan gjorde han det överraskande skiftet och valde ATG inför erbjudandet att utveckla travets tv-sändningar i rollen som vd för ATG:s mediebolag Kanal 75.

Det fick honom att avstå en fortsättning som framför allt innebar planeringen och genomförandet av satsningen inför och under Brasilien-OS.

Bygga ny sportredaktion

Och nu kommer nyheten att han tar steget till TV4-Gruppen och C More som samlar all sportverksamheter i en ny gemensam organisation, där målet är att skapa ett ännu starkare sporterbjudande till tv-tittarna.

- Erik Westberg kommer med gedigen erfarenhet och en absolut känsla för kvalitet, och är den perfekte sportchefen när det bästa från TV4 och C More förenas, säger TV4-Gruppens innehållsdirektör Åsa Sjöberg.

- Eriks öga för detaljerna och hans kapacitet att se helheten är unik. OS i Sotji är ett av många tydliga exempel, säger Manfred Aronsson, vd på C More och ansvarig för Bonnier Broadcastings sporträttigheter.

I samband med värvningen startar en översyn och analys ledd av Erik Westberg om hur den framtida gemensamma sportorganisation ska se ut och hur detta ska genomföras.

- Vi ska ännu tydligare pusha och hjälpa varandra och hitta goda synergier. Jag känner mig väldigt laddad och ser fram emot att förvalta och utveckla Bonniers rättighetsportfölj och sportnyhetsbevakning, säger Erik Westberg.

Fler skiften

Värvningen får konsekvenser.

Fredrik Olofson, som i dag är sportchef för TV4-Gruppen, fortsätter i en ny roll som sporträttighetschef för både TV4-Gruppen och C More, med rapportering till Manfred Aronsson. Och 

Johan Cederqvist blir kvar i sin nuvarande tjänst som programchef sport och ansvarig för all sport på C More i Norden.

Per Tellander, affärsutvecklingschef på ATG, är den som efterträder Westberg som vd för Kanal 75.

- Per är ett självklart val, han har erfarenhet av sport, spel och tv-produktion dessutom behåller han sin roll som utvecklingschef på ATG, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Per Tellander kom 1994 till TV3 som reporter och programledare.1998 grundade han sportproduktionsbolaget Tip-tv. Bolaget köptes senare av IMG:s produktionsbolag, TWI, där han blev chef för stockholmskontoret. Per Tellander utnämndes 2006 till sportchef för Viasat och var där den drivande kraften bakom Viasats stora omgörning av sina sportkanaler. Hösten 2013 började Tellander som affärsutvecklingschef på ATG och från årsskiftet axlar han även rollen som vd på Kanal 75.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.