Albin och flickvännen modeller

Albin Ekdal som lagom är på att väg att återkomma i Bundesliga blir Stadiums nya modell för en klädkollektion tillsammans med sin flickvän Camilla Sjödahl-Essen.
Albin Ekdal har fått ett nytt uppdrag som fotomodell. Den här gången tillsammans med flickvännen.

 

Efter framför allt Fredrik Ljungbergs och Zlatan Ibrahimovics modellande kommer nästa generation landslagsspelare till en bildstudio.

Skadefri

Stadium har skrivit avtal med Albin Ekdal som närmar sig comeback efter fyra månader på skadelistan. I förra omgången satt han på bänken i hemmasegern mot Mönchengladbach, men kanske han spelar från start i fredagens bortamatch mot Frankfurt.

Albin Ekdal var Hamburgs stora sommarvärvning men debutsäsongen har hittills varit tung för honom. I slutet av oktober skadade han en sena i foten och tvingades till operation, något som hållit honom borta från spel i nästan fyra månader. 

Sedan några veckor tränar Ekdal åter med laget och satt på bänken förra helgen när Hamburg slog Oscar Wendts och Branimir Hrgotas Mönchengladbach hemma med 3-2. Rapporter från klubben säger att Ekdal är nära spel igen och kanske kommer comebacken redan på fredag kväll när HSV spelar borta mot Frankfurt.

Nytt modelluppdrag

Under uppehållet har han skrivit kontrakt med Stadium och bekantat sig med ett varumärke som består av t-shirts, underkläder, sweatpants, collegetröjor och hoodies. 

- Kläderna är tillverkade i ekologiska material vilket känns bra. Ett enkelt sätt att värna om miljön, säger Albin Ekdal.

Inte nog med att han själv har blivit modell, även hans flickvän Camilla Sjödahl-Essen har fått stå framför kameran.

- Albin och Camilla känns helt rätt dem. Albin adderar sportighet till vår baskollektion och eftersom vi ville ha en manlig och kvinnlig modell kändes det kul att göra detta tillsammans med hans flickvän Camilla. De, liksom vi är också nya i Hamburg, säger Victoria Appelqvist, marknadsdirektör på Stadium.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.