Från 5 km till 9 mil skidåkning

Det där löftet... Inte för att han har ångrat det, åtminstone inte öppet. Men han som knappt hade stått på ett par skidor. Nu ska Måns Zelmerlöw åka Vasaloppet. 9 mil, alltså.
Måns Zelmerlöw gör debut i Vasaloppet och matchas av bröderna Daniel och Rikard Tynell som såg chansen till extra marknadsföring.

 

På söndag ska Måns Zelmerlöw han för första gången stå på startlinjen och försöka åka de nio historiska milen mellan Sälen och Mora.

- Det blir en utmaning, minst sagt, säger han i dag med ett snett leende, säger Måns. 

"Lite märkligt..."

- Alltså, nog är jag lite märklig. Jag som hade åkt inte mer än fem kilometer på skidor. Snacka om att vara nybörjare...

- Men Jag är ödmjuk inför söndagen, riktigt ödmjuk, men samtidigt sjukt laddad.

Idén uppstod när Måns i samband med en intervju inför Melodifestivalen förra året fick frågan om vad han skulle göra om han vann hela tävlingen. 

- Då slängde jag ur mig det där med att utmana sig själv och genomföra En Svensk Klassiker...

Ja, ni vet hur det gick i i våras. 

Bara början

Första provet är alltså Vasaloppet. Sen har han bara resten kvar av En Svensk Klassiker.

- Från början hade jag som mål att endast klara reptiden på varje kontroll men efter all träning har jag ambitionen att åka snabbare än så, säger Måns som under de sista veckorna har slipat formen på Lugnet i Falun. 

Där har han genomfört både fystester och teknikträning med Rikard Tynell som själv kommer att stå på startlinjen i söndagens Vasalopp, tillsammans med teamkollegan Jerry Ahlin och den f.d. NHL spelaren Calle Johansson. 

Även Måns kommer att representera Team Tynells färger. Det var alltså det stall som såg chansen till extra marknadsföring med hjälp av en artist.

- Det blir spännande att hjälpa Måns över de nio milen. Känns också kul att han vill representera teamet, säger Daniel Tynell.

Commercial Sports Media (CSM), med Jonas Persson i spetsen och med kontor i Stockholm, har fått ett ståndsmässigt uppdrag. CSM blir exklusiv rådgivare åt norsk topphockey.

Det har gått drygt elva år sedan invigningen och verkligheten har både kommit ikapp och sprungit förbi Borås Arena. Men nu ska det bli ändring på den saken. 100 miljoner kronor satsas när arenan ska bli modern.

Tio klubbar i herrarnas elitserie har beviljats elitlicens för säsongen 2018/19. Övriga fyra klubbar kommer fortsatt att granskas under innevarande verksamhetsår.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Folkspel har gjort höstens värvning. Sportkrönikören Jennifer Wegerup har inlett ett samarbete med Folkspel och därmed blir hennes texter också publicerade här på idrottens Affärer. Hon ska från och med i dag skriva krönikor om de eldsjälar som finns därute i föreningslivet, om allas rätt till idrott och motion, om dem om gör så mycket gott i det tysta.

Franska PSG hade ”shoppat” för närmare 4 miljarder svenska kronor, när fotbollens internationella transferfönster stängdes den 31 augusti. En pengarullning som föranleder UEFA, det europeiska förbundet, att öppna en utredning med misstanke om brott mot UEFA:s Financial Fair Play.