Från 5 km till 9 mil skidåkning

Det där löftet... Inte för att han har ångrat det, åtminstone inte öppet. Men han som knappt hade stått på ett par skidor. Nu ska Måns Zelmerlöw åka Vasaloppet. 9 mil, alltså.
Måns Zelmerlöw gör debut i Vasaloppet och matchas av bröderna Daniel och Rikard Tynell som såg chansen till extra marknadsföring.

 

På söndag ska Måns Zelmerlöw han för första gången stå på startlinjen och försöka åka de nio historiska milen mellan Sälen och Mora.

- Det blir en utmaning, minst sagt, säger han i dag med ett snett leende, säger Måns. 

"Lite märkligt..."

- Alltså, nog är jag lite märklig. Jag som hade åkt inte mer än fem kilometer på skidor. Snacka om att vara nybörjare...

- Men Jag är ödmjuk inför söndagen, riktigt ödmjuk, men samtidigt sjukt laddad.

Idén uppstod när Måns i samband med en intervju inför Melodifestivalen förra året fick frågan om vad han skulle göra om han vann hela tävlingen. 

- Då slängde jag ur mig det där med att utmana sig själv och genomföra En Svensk Klassiker...

Ja, ni vet hur det gick i i våras. 

Bara början

Första provet är alltså Vasaloppet. Sen har han bara resten kvar av En Svensk Klassiker.

- Från början hade jag som mål att endast klara reptiden på varje kontroll men efter all träning har jag ambitionen att åka snabbare än så, säger Måns som under de sista veckorna har slipat formen på Lugnet i Falun. 

Där har han genomfört både fystester och teknikträning med Rikard Tynell som själv kommer att stå på startlinjen i söndagens Vasalopp, tillsammans med teamkollegan Jerry Ahlin och den f.d. NHL spelaren Calle Johansson. 

Även Måns kommer att representera Team Tynells färger. Det var alltså det stall som såg chansen till extra marknadsföring med hjälp av en artist.

- Det blir spännande att hjälpa Måns över de nio milen. Känns också kul att han vill representera teamet, säger Daniel Tynell.

Percy Nilsson krävde att Hugo Stenbeck skulle sälja en del av sitt aktieinnehav i Malmö Redhawks. Det var förutsättningen för att Percy skulle gå in med nya pengar i klubben. Miljardären Stenbeck lydde.

Nu hyllades de igen, våra svenska idrottshjältar 2017! Och hyllningen skedde traditionsenligt med pompa och ståt på Idrottsgalan. Liksom förra året är det Kristin Kaspersen som med trygg hand leder galan i Globen, där 2 400 middagsgäster sitter på första parkett.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

När sponsorprojektet Prispallen sammanställer idrottsåret 2017 kan simmerskan Sarah Sjöström (8 individuella pallplatser) och Parasportförbundet (46 pallplatser) titulera sig som mest framgångsrika. Varje plats är värd 10 000 kr, pengar som Svenska Spel står för.

Motorn i den svenska hästnäringen riskerar att stanna. Det ligger nu i regeringens, främst Ardalan Shekarabis händer, att se till att en efterlängtad reform av spelpolitiken säkrar en rättvis finansiering av trav- och galoppsporternas grundläggande infrastruktur som anläggningar och tävlingskostnader samt de breda satsningar inom hästsektorn som idag finansieras via ATG.

Sportway direktsänder 1 100 matcher från Nordens största inomhuscup i fotboll – S:t Cupen i Tyresö. – Det är ett genombrott för vår nya kostnadseffektiva produktionslösning, säger Johan Hedblom på Sportway.

Premier League, med alla spelaraffärer och silly Season fascinerar många, inte minst fans och journalister. Men nu nu kan det bli ändring och helt andra villkor.