Från 5 km till 9 mil skidåkning

Det där löftet... Inte för att han har ångrat det, åtminstone inte öppet. Men han som knappt hade stått på ett par skidor. Nu ska Måns Zelmerlöw åka Vasaloppet. 9 mil, alltså.
Måns Zelmerlöw gör debut i Vasaloppet och matchas av bröderna Daniel och Rikard Tynell som såg chansen till extra marknadsföring.

 

På söndag ska Måns Zelmerlöw han för första gången stå på startlinjen och försöka åka de nio historiska milen mellan Sälen och Mora.

- Det blir en utmaning, minst sagt, säger han i dag med ett snett leende, säger Måns. 

"Lite märkligt..."

- Alltså, nog är jag lite märklig. Jag som hade åkt inte mer än fem kilometer på skidor. Snacka om att vara nybörjare...

- Men Jag är ödmjuk inför söndagen, riktigt ödmjuk, men samtidigt sjukt laddad.

Idén uppstod när Måns i samband med en intervju inför Melodifestivalen förra året fick frågan om vad han skulle göra om han vann hela tävlingen. 

- Då slängde jag ur mig det där med att utmana sig själv och genomföra En Svensk Klassiker...

Ja, ni vet hur det gick i i våras. 

Bara början

Första provet är alltså Vasaloppet. Sen har han bara resten kvar av En Svensk Klassiker.

- Från början hade jag som mål att endast klara reptiden på varje kontroll men efter all träning har jag ambitionen att åka snabbare än så, säger Måns som under de sista veckorna har slipat formen på Lugnet i Falun. 

Där har han genomfört både fystester och teknikträning med Rikard Tynell som själv kommer att stå på startlinjen i söndagens Vasalopp, tillsammans med teamkollegan Jerry Ahlin och den f.d. NHL spelaren Calle Johansson. 

Även Måns kommer att representera Team Tynells färger. Det var alltså det stall som såg chansen till extra marknadsföring med hjälp av en artist.

- Det blir spännande att hjälpa Måns över de nio milen. Känns också kul att han vill representera teamet, säger Daniel Tynell.

Djurgården vinner inte allsvenskan, men tar hem ett pris som innehåller nog så mycket ära och heder.

Revisions- och rådgivningsföretaget EY har synat de allsvenska klubbarnas ekonomi för att hitta samband mellan framgångar på planen och ekonomiska förutsättningar – här var Djurgården mest framträdande av alla föreningar.

SOK slår på stort och gör något som man aldrig har gjort förut: Satsar ett antal miljoner på att bygga en unik mötesplats under OS i Pyeongchang. En Sweden Arena.

Visma Ski Classics växer i alla bemärkelser. Nu har vd:n David Nilsson nått en uppgörelse med italienska tv-kanalen RAI och det innebär att parterna har kommit överens om att bolaget ska sända alla italienska evenemang på skidturnén. Sedan många år har RAI sänt Marcialonga, nu tillkommer både Sgambeda och Toblach-med live-bilder.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

AIK Fotbolls huvudsponsor Åbros logotyp har blivit allt svårare att tyda i de senaste matcherna. Det är inte annat än helt avsiktligt. Nu avslöjar klubben anledningen till det bleka trycket: Genomskinligheten av Åbro-logotypen markerar avslutet på det 23 år långa samarbetet.

Motorn i den svenska hästnäringen riskerar att stanna. Det ligger nu i regeringens, främst Ardalan Shekarabis händer, att se till att en efterlängtad reform av spelpolitiken säkrar en rättvis finansiering av trav- och galoppsporternas grundläggande infrastruktur som anläggningar och tävlingskostnader samt de breda satsningar inom hästsektorn som idag finansieras via ATG.

Programmet Skavlan i SVT har hittills kanske inte varit känt som idrotts-TV. Det kanske blir ändring på det: i kvällens program medverkar både Janne Andersson och Gunde Svan.

Premier League, med alla spelaraffärer och silly Season fascinerar många, inte minst fans och journalister. Men nu nu kan det bli ändring och helt andra villkor.