Från 5 km till 9 mil skidåkning

Det där löftet... Inte för att han har ångrat det, åtminstone inte öppet. Men han som knappt hade stått på ett par skidor. Nu ska Måns Zelmerlöw åka Vasaloppet. 9 mil, alltså.
Måns Zelmerlöw gör debut i Vasaloppet och matchas av bröderna Daniel och Rikard Tynell som såg chansen till extra marknadsföring.

 

På söndag ska Måns Zelmerlöw han för första gången stå på startlinjen och försöka åka de nio historiska milen mellan Sälen och Mora.

- Det blir en utmaning, minst sagt, säger han i dag med ett snett leende, säger Måns. 

"Lite märkligt..."

- Alltså, nog är jag lite märklig. Jag som hade åkt inte mer än fem kilometer på skidor. Snacka om att vara nybörjare...

- Men Jag är ödmjuk inför söndagen, riktigt ödmjuk, men samtidigt sjukt laddad.

Idén uppstod när Måns i samband med en intervju inför Melodifestivalen förra året fick frågan om vad han skulle göra om han vann hela tävlingen. 

- Då slängde jag ur mig det där med att utmana sig själv och genomföra En Svensk Klassiker...

Ja, ni vet hur det gick i i våras. 

Bara början

Första provet är alltså Vasaloppet. Sen har han bara resten kvar av En Svensk Klassiker.

- Från början hade jag som mål att endast klara reptiden på varje kontroll men efter all träning har jag ambitionen att åka snabbare än så, säger Måns som under de sista veckorna har slipat formen på Lugnet i Falun. 

Där har han genomfört både fystester och teknikträning med Rikard Tynell som själv kommer att stå på startlinjen i söndagens Vasalopp, tillsammans med teamkollegan Jerry Ahlin och den f.d. NHL spelaren Calle Johansson. 

Även Måns kommer att representera Team Tynells färger. Det var alltså det stall som såg chansen till extra marknadsföring med hjälp av en artist.

- Det blir spännande att hjälpa Måns över de nio milen. Känns också kul att han vill representera teamet, säger Daniel Tynell.

Uefa har tröttnat på myglet vid övergångarna. Nu skärps Financial Fair Play-reglerna. Uefa kräver att klubbarna offentliggör sin ekonomiska information och agentarvoden, skriver SVT Sport.

Karlstad satsar 400 miljoner kronor på nya arenor. De politiska partierna är överens. Det formella beslutet tas vid kommunfullmäktiges budgetsammanträde den 19 juni. De nya arenorna ska byggas på Sannafältet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elitfotboll Dam har skrivit tidernas största avtal med Svenska Spel. Dameliten får 145 miljoner kronor till och med 2023.

Det tidigare avtalet var på 90 miljoner kronor.

Östersund var inte långt ifrån att bli en vinnare i dubbelmötet med Arsenal. London-klubben drog dock det längsta strået till slut, men det fanns stora vinnare. Östersunds vinst på bortaplan bidrog till att tre kuponger på Europatipset lyckades pricka in 13 rätt och 1 miljon kronor i vinst.

VM startar den 14 juni. SVT skickar Frida Östberg, Jane Björck och Diljen Otlu för att följa Sveriges matcher. Marie Lehman kommer på plats att följa övriga lag. I studion på hemmaplan finns André Pops, Johanna Frändén och Daniel Nannskog.

Helgläsning: Svante Samuelsson var klubbchef i Kalmar FF 2006-2016. Under 2013-2014 upplevde Svante sin mest dramatiska tid i KFF.  Klubbens målvakt Etrit Berisha plötsligt var registrerad för två klubbar i italienska Serie A.