Östersund försöker bygga om

Östersunds FK försöker hitta tillbaka till en lugnare och mer framgångsrik tillvaro, men förre ordföranden  Daniel Kindbergs agerande ligger som en skugga över verksamheten. 

Daniel Kindberg tillsammmans med Östersunds nya tränare Ian Burchnall. nu har ytterligare en engelsman tillkommit. David Webb blir ansvarig för spelarfrågor tillsammans med just Kindberg. Foto: Robert Henriksson / TT / kod 11393

 

Nu är Kindberg ombedd av styrelsen att även i fortsättningen ha ett visst ansvar för spelarfrågor, trots att hans beteende granskas och ifrågasätts från olika håll. 

Han blir teknisk direktör

Samtidigt har klubben anställt sin första tekniske direktör. David Webb är van vid att jobba med storklubbar internationellt, men valde ändå lilla Östersund. 

– Jag hade lite erbjudanden från andra Premier League-lag och Juventus. Som scout. Men jag ville ha en större utmaning, sa David Webb när han presenterades. 

Webb och Kindberg ska dela på jobbet att värna om spelartruppen.

Den förre klubbdirektörens arbete ifrågasätts av flera parter. Peab, hans förra arbetsgivare går nu ut med uppgiften att det kom till känna artt företaget utfört en internutredning om luftfakturor till Driftaren, klubbens eget bolag, redan för flera år sedan. 

"Det är rent nys"

– Det där tror jag är rent nys, säger Kindberg i en kommentar i Östersunds-Posten.

Uppgifter gör ändå gällande att Peab har lämnat bevisen till Ekobrottsmyndigheten.

- Det har jag inga synpunkter på, säger han och fortsätter. Det kan ju knappast ha utmynnat i något eftersom jag var fortsatt vd ända fram till 31 december 2013.

I i våras delgavs han misstanken om grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.  

I en internutredning som Östersundshem låtit göra hittades tre handskrivna lappar på Daniel Kindbergs kontor. Och de lapparna, menar Östersundshem, är bevis för att bolaget lurats.

Känner du dig trygg i det du har gjort med de handskrivna lapparna, är frågan i tidningen?

– Jag är väldigt trygg, säger Daniel Kindberg i ÖP..

ÖP: Vad betyder de där lapparna där du skrivit luftfaktura?

– Jag ser att det är lösryckta delar som inte har med varandra att göra. Jag tänker inte kommentera det eftersom jag inte ska göra det. Jag är helt trygg i min roll, vad jag har gjort och inte gjort.

"Jag kommer om de kallar mig"

Om sin roll i klubben säger han: .

- Den är exakt samma som tidigare. Jag har tagit en time out som ordförande. Jag deltar inte i styrelsearbetet inte heller i beslutsprocessen. Jag kommer dit om de kallar mig. Sedan är det inte upp till någon annan än årsmötet och jag är vald till nästa årsmöte, 

Mitt i allt detta laddar Östersunds Fk inför framtiden. 

David Webb tillkommer som ansvarig för scouting och  diskussioner runt nyförvärv och spelarförsäljningar.  

Kindberg blir delaktig och menar att att nys spelare komma att presenteras redan innan nyår.

– Det är ingen hemlighet att vi gjorde en sen affär med Saman (Ghoddos) i höstas. Och då vågade vi inte rekrytera innan han var såld. Därför missade vi att rekrytera fler än vad vi gjorde. Det var avsikten och tanken, tre stycken tänkte vi tänkte rekrytera. Men nu hann vi inte det, säger Kindberg och fortsätter:

Två aktuella nyförvärv

– Av de tre är minst två aktuella fortfarande för att rekryteras.

Nye  tränaren Ian Burcnhall rekryterades i somras och är knuten tre år framåt.

ÖFK ska också lyfta upp fyra ungdomar till A-laget. En av dem är Pontus Kindberg, son till Daniel.

Det har framkommit att klubben kunde redovisa intäkter om 57 miljoner för matcherna i European League. Pengar som nu ska användas till förstärka klubben. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.