Han försöker sälja jätteranchen igen

Mats Wilander är aktuell igen. Han och John McEnroe, Henri Leconte och Pat Cash ska uppvisningsspela vid Svaneholms slott i den 26-29 juni. På hemmaplan han just nu fullt upp. Mats gör ett nytt försök att sälja sin stora  lantegendom i Sun Valley i Idaho. Redan 2005 kontaktade han mäklare första gången, då med priset  78 miljoner kronor som begärt pris, sedan sänkte han till till 73 miljoner, och därefter till 42 miljoner i fjol.

Numera jobbar Mats Wilander frekvent som expertkommentator hos Eurosport.

Men utan framgång. Ingen köpare har uppenbarat sg.

1999 Mats Wilander och hustru Sonja  byggde sin lyxranch 1999 utanför den vintersportorten Sun Valley i Idaho. Huset är totalt på1000 kvadratmeter och har det mesta. Sju sovrum, åtta badrum, tre eldstäder en pool, en vinkällare, en bastu, en skridskobana och ett musikrum. Tomten är gigantiskt stor och omfattar 300 000 kvadratmeter mitt ute i prärien med berg runt om. 

Behöver inte sju badrum

– Huset ligger ute till salu. Vi ska försöka sälja och trappa ner lite. Vi behöver inte sju badrum längre. Vi är bara två, säger Wilander i Sydsvenska Dagbladet. 

Barnen har vuxit och villkoren är annorlunda.

– Det är total tystnad på kvällen. Ingen granne på tre kilometer. Det är inte lättsålt. Det finns någon som vill ha det så men det är inte många. Vi ska flytta in till byn, bara.

- Jag är ute och reser rätt mycket så då är min fru ensam. 

Mats medger att åldern gör sig påmind

-Jag kan inte spela fem set längre och jag kan inte ta hand om ett så stort hus, säger han i Sydsvenskans intervju.

"Vi kan fortfarande"

Men han ser fram emot turneringen utanför Malmö:

- I Sverige förväntar man sig inte att 60-åringar sliter och kämpar till hundra procent

Genombrottet för honom kom som 17-åring när han vann han Franska mästerskapen 1982.

Idag, 37 år senare, är hans framgångar och vinster oförglömliga för åtskilliga svenskar

Han har en bra insyn i sporten som kommentator för Eurosport.

Tennisen så annorlunda i dag

Det är en helt annan konkurrens i dag.

– Tennis är mycket större än det man pratar om. Det handlar inte om att bli bäst i världen. Man glömmer bort att det är viktigt att ha bra tennisspelare i Sverige för att det är bra för Sverige som land, hävdar Mats som rankades som världsetta i 20 veckor i slutet av 80-talet och vann sju Grand Slam-titlar.

Mats ser sporten i ett större perspektiv.

– Se det som hände på 70- och 80-talet. Då såg man Sverige tack vare Abba, Borg och Volvo. Det var ju en spegelbild av Sverige – det är därför det är viktigt med att ha bra idrottsmän. Det spelar ingen roll vilken idrott det är.

Han tillägger:

– Har du hört talas om Billie Jean King? Hon skapade jämställdhet inom dam- och herrtennis. I Grand Slam-turneringar är det samma prispengar, de spelar på samma ställe. Sedan fick hon de amerikanska universiteten att ge lika mycket pengar till damidrott som till herr¬idrott. Det är fantastiskt stort. Det hade hon aldrig kunnat göra om hon inte blivit tennisspelare.

– Arthur Ashe kämpade mot rasism – det hade han aldrig kunnat göra om han inte varit tennisspelare.

– Sådana saker är större och viktigare än att en svensk vinner Wimbledon.

– Man ska inte jämföra med det som hände på 70- och 80-talen. Du kan jämföra tennisen då med ishockey i dag. Hur många lag i världen kan slå Sverige i ishockey? Innan VM trodde vi tydligen att det var två eller tre...

– På 80-talet i tennis så var det samma sak. Då spelade vi mot Frankrike, USA, Australien, Argentina och Västtyskland. Det var kanske spelare från sju–åtta länder som var med och fajtades om Grand Slam-titlarna och som vi kunde få stryk av.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.