Tränarföreningen återuppstår

Den svenska Tränarföreningen siktar på att bli en stark aktör i svensk fotboll. I regi av Stefan Lundin och Håkan Sandberg hoppas Tränarföreningen att ena de svenska tränarna, vara ett stöd för tränare och driva gemensamma frågor för tränarnas bästa.

Håkan Sandberg är en av de drivande när fotbollens tränarförening återuppstår

Den nya styrelsen för Tränarföreningen valdes vid ett extrainsatt årsmöte den 18 november. Där ingår Stefan Lundin som Ordförande, Håkan Sandberg som Generalsekreterare, Mikael Lindgren, Västergötlands FF, Carola Söberg, P17-tränare i Örebro SK, Robert Vilahamn, assisterande tränare i BK Häcken, Peter Kisfaludy, IF Brommapojkarna, Caroline Sjöblom, tränare i AIK och Stockholms FF samt adjungerad Linus Gunnarsson, MAQS Advokatbyrå.

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland tränare . Vi ska bygga en digital plattform för tränare oavsett nivå och vara en god kraft i utvecklingen. Vi vill också vara en viktig del i tränarnas fortbildningar och vi kommer naturligtvis ta tillvara på våra medlemmars rättigheter vid anställningar, säger Stefan Lundin.

Han  pensionerade sig för ett år sedanunder 2018 som Sportdirektör på Svensk Elitfotboll (SEF) och ville dåetablera sig i Spanien. Han har decennier av erfarenhet som tränare. Håkan Sandberg är mest känd som spelare i IFK Göteborg, där han var med och vann UEFA-cupen 1982, men han har också gjort 13 A-landskamper för Sverige och varit tränare i IF Elfsborg mellan 1994-95.

Målsättningen under 2020 är att nå 1000 medlemmar och utveckla föreningen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.