Tränarföreningen återuppstår

Den svenska Tränarföreningen siktar på att bli en stark aktör i svensk fotboll. I regi av Stefan Lundin och Håkan Sandberg hoppas Tränarföreningen att ena de svenska tränarna, vara ett stöd för tränare och driva gemensamma frågor för tränarnas bästa.

Håkan Sandberg är en av de drivande när fotbollens tränarförening återuppstår

Den nya styrelsen för Tränarföreningen valdes vid ett extrainsatt årsmöte den 18 november. Där ingår Stefan Lundin som Ordförande, Håkan Sandberg som Generalsekreterare, Mikael Lindgren, Västergötlands FF, Carola Söberg, P17-tränare i Örebro SK, Robert Vilahamn, assisterande tränare i BK Häcken, Peter Kisfaludy, IF Brommapojkarna, Caroline Sjöblom, tränare i AIK och Stockholms FF samt adjungerad Linus Gunnarsson, MAQS Advokatbyrå.

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland tränare . Vi ska bygga en digital plattform för tränare oavsett nivå och vara en god kraft i utvecklingen. Vi vill också vara en viktig del i tränarnas fortbildningar och vi kommer naturligtvis ta tillvara på våra medlemmars rättigheter vid anställningar, säger Stefan Lundin.

Han  pensionerade sig för ett år sedanunder 2018 som Sportdirektör på Svensk Elitfotboll (SEF) och ville dåetablera sig i Spanien. Han har decennier av erfarenhet som tränare. Håkan Sandberg är mest känd som spelare i IFK Göteborg, där han var med och vann UEFA-cupen 1982, men han har också gjort 13 A-landskamper för Sverige och varit tränare i IF Elfsborg mellan 1994-95.

Målsättningen under 2020 är att nå 1000 medlemmar och utveckla föreningen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Sportbladet avslöjar att AIK: huvudstyrelse drabbas av två plötsliga avhopp. Ordförande Cecilia Giertta och ledamoten Lars Söderqvist backar och skälet uppges vara oenighet kring fakturor för uppemot en halv miljon kronor, 

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Från  tv-studion i Mora guidar Johanna Ojala och Clara Henry just nu tittarna igenom den första Hemmavasan-dagen. Redan vid tiotiden på lördagsförmiddagen hade över 5 300 av de hittills drygt 14 600 anmälda startat sitt lopp, för att på sin egen hemmaplan cykla eller springa sitt lopp i Vasaloppets Hemmavasan, som pågår fram till lördag 22 augusti kl 24.00. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.