Zlatan i Hammarbykläder

Han kommer och går, väl medveten om att ett antal kameralinser är riktade mot honom och allt vad han gör. Varje steg, varje bollkontakt, ja, allt. Han tycks obesvärad och riktar sin uppmärksamhet mot spelarna och ledarna i Hammarby, hans nya klubb. För tillfället. Nu har han gjort två pass med klubben på Årsta IP. Om det blir fler vet nog bara han själv.

Delägaren och fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, numera en nollåtta .

Han  är klädd i Bajens träningskläder. Bara det. Antalet fans runt planen blir bara fler och fler. Och deras hopp ökar.

Själv säger han ingenting om framtiden. 

Det kan vara så enkelt att han inte heller vet. Fotbollssanningen är normalt hemligstämplad. Nu är det dessutom kaos i Italien  beroende på coronepidemin. Ibrahimovics kontrakt med Milan går ut i sommar

Tidningarna rapporterar frekvent. Olika versioner gäller från dag till dag. Han stannar i Milan. Han är osams med Milan. Han vill hitta på något nytt, Han vill lägga av. 

Han vill så mycket, om man ska tro på allt.

Själv säger han inte ett ord. Inte till någon.

Inte heller Hammarbys ledare kan tillföra något.

Men det är klart att klubbens störste enskilda ägare får vara med och träna, om och när han vill. Om det så haglar, som på måndagen, så kom han åkande från lägenheten på Östermalm.

– Han höjer kvaliteten på träningen. Sedan är det fantastiskt kul att få möjligheten att spela med och mot honom, säger tränaren Joachim Björklund  och mittbacken Richard Magyar   

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.