Guld-Tove sjuk, kan vara covid-smittad

Orienterings världsetta, Tove Alexandersson, 26 år, har varit sjuk med symptom som tyder på covid-19. Läkarundersökningar har visat att även hjärtat har blivit påverkat.

Det är givetvis ytterst oroande signaler.  Toves 2019 var enastående med tre VM-guld, samt vinnare av Svd:s Bragdguld och radiosportens Jerrings-pris.

Orienterarna har drabbats hårt av corona-smittan. Alla vårens tävlingar har ställts in, bland annat stora budkavlar som Tiomila och Jukola. O-ringen i Uppsala kommer inte att genomföras med åtföljande ekonomiska bakslag för förbundet, SoFT, och de aktiva arrangörer.

I ett pressmeddelande berättar Tove att hon insjuknade i mars med långvarig feber som främsta symptom.

-Jag är inte testad för covid-19, men jag har haft en del symptom som kan tyda på det. Nu har jag känt mig bra, men har inte kunnat börja träna då läkare har konstaterat påverkan på mitt hjärta, säger Tove.

Hjärtat  påverkat

-Just nu känner jag mig och frisk, men innan jag börjar träna måste det säkerställas att mitt hjärta är helt återhämtat och att det inte finns risk för komplikationer, jag hoppas vara i träning som tidigast i maj, meddelar Tove.

VM i sprintorientering i Danmark har flyttats fram till i  oktober.

-Mitt fokus nu är att återhämta kroppen och att efter hand komma i träning.  får lägga upp mina förberedelser med tanke på VM i Danmark, om det nu går att genomföra, avslutar Tove.

Aldrig varit med om något liknande

Det är en helt ny situation för Tove, som ändå sedan genombrottet som 18-åring tävlat och tränat på heltid under årets alla 12 månader, orientering och skidorientering. I vintras tävlade hon i Alperna i avancerad skidåkning längs bergsryggar.

-Jag behöver hela tiden utmaningar för att fortsätta utvecklas, sade hon då.

Misstankar om covid 19, och en hjärnproblematik, är svåra bakslag för ol-sportens särklassiga affischnamn.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.