Leksand säger upp klubbdirektören

Uppgifterna om att Leksand ville byta klubbdirektör visade sig stämma. På torsdagskvällen meddelade ledningen att Anders Doverskog måste lämnar sin tjänst som vd för Leksands IF Ishockey AB.
Försäljningen måste bli avsevärt bättre hos Leksands IF och nu har styrelsen beslutat att en del i förändringsarbetet är att säga upp klubbdirektören Andes Doverskog.

 

Styrelsen har beslutat att ett nytt ledarskap är en viktig komponent för att ta LIF till nästa nivå i det långsiktiga bygget mot visionen - SM-guld senast 2019.

- Anders Doverskog har som klubbdirektör lett verksamheten genom en mycket svår period med bl.a. företagsrekonstruktion, till dagens läge där vi såväl sportsligt som ekonomiskt har etablerat oss på en stabil nivå i högsta serien,  säger Sven Rosén, styrelsens ordförande.

Säljet problemet

- Sportsligt har vi lyckats över förväntan den senaste säsongen. Även ekonomiskt har vi lyckats väl. Bokföringsåret 2013/14 kommer vi kunna redovisa ett positivt resultat, fortsätter Sven Rosén.

I själva verket har klubbledningens agerande utlösts av dåliga försäljningsresultat. Jämfört med budget ska 1,5 miljon kronor saknas. En konsult har studerat arbetet i klubben och framför allt resultatet och för en dryg vecka sedan kom rapporten.

Nu ska säljarbetet förändras. En ny vd ska anställas och två nya tjänster utannonseras för en kommande större säljorganisation där målet för försäljningen ska vara 12 miljoner kronor.

Letar efter ersättaren

En process för att hitta en ny klubbdirektör kommer omgående att inledas med hjälp av ett rekryteringsföretag. Tills rekryteringen är genomförd kommer vice vd Roger Åström att driva verksamheten som tillförordnad vd.

Sven Rosén bekräftar också att styrelsen har träffat Tore Jobs, 58, som lämnade jobbet som klubbchef i norska Frisk Asker i februari.

När Anders Doverskog blev ledande i klubben följde han i fotspåren från pappa Björn som också haft rollen som vd. 

- Jag har haft en stimulerande och tuff uppgift under några intensiva år. Vi har lyckats gå från en oerhört svår ekonomisk situation till att idag vara ett vinstgivande företag samtidigt som vi sportsligt har haft stora framgångar,  säger Anders Doverskog.

- Jag lämnar LIF med stolthet över vad vi tillsammans har lyckats åstadkomma och har respekt för styrelsens beslut att man i det fortsatta arbetet vill ha en annan ledarskapsprofil.