Uppsala i hemlig sponsring av 13 elitlag

Hur många miljoner det handlar om är hemlighållit, men Uppsala kommun når en unik marknadsföring med 13 elitlag och blir huvudsponsor för samtliga klubbar. Uppgörelsens ekonomiska del har dock maximal sekretess, enligt Magnus Lohe, marknadschef på Uppsala kommun.

De här lagen ingår i samarbetet:
Herr: IK Sirius (fotboll, innebandy, bandy), Almtuna IS (ishockey), Uppsala Basket, Storvreta IBK (innebandy).
Mixed: Fyrisfjädern (badminton).
Dam: Danmarks IF (fotboll), Sten Sture (innebandy), Hagunda (innebandy), FBC Uppsala (innebandy), Sallén Basket, Uppsala Bois (bandy).

- Jag är lite euforisk att vi över huvud taget har den här samarbetsformen i Uppsala. Nu finns alla möjligheter att göra något bra av det här, säger Uppsala kommuns marknadschef Magnus Lohe till tidningen UNT.

Sex damlag, sex herrlag och ett mixedlag ingår i överenskommelsen som gäller i ett år. Samtliga lag ska bära namnet Uppsala väl synligt på matchtröjorna och ska bidra till att ge god renommé till varumärket Uppsala.

- Uppsalas elitlag är viktiga ambassadörer för Uppsala och samarbetet kan utvecklas från den här plattformen. Idrotten är en av flera viktiga marknadsföringskanaler för Uppsala, anser Gunnar Hedberg (m), kommunstyrelsens ordförande.

Hela upplägget har tillkommit efter initiativ från föreningarna som tillsammans med tidningen UNT ska stå för en bilaga som återkommer en gång i månaden. Därtill diskuteras superlördagar och likadana biljettsystem inför framtiden.

Magnus Lohe vill inte kommentera hur mycket pengar som samarbetet kostar kommunen: ”Det innehåller vissa pengar precis som i våra andra kommersiella samarbetsavtal, men det är inget jag kommenterar. Vi har maximal sekretess på den biten”, hävdar Lohe.

Mats (inte verifierad)

tors, 2009-09-17 09:16

1. A town called...

Intressant att notera att så få av lagen från Uppsala faktiskt heter som staden... Skulle också vara intressant att se hur mycket Uppsala tar in från lagen i fråga i form av planhyror o likn jämfört med vad sponsorsatsningen kostar.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.