Sponsorer protesterar mot fyllan

Fylla ingår ofta när ett idrottslag ska fira. När Finlands nyblivna VM-hjältar, inklusive spelare och ledare, kom hem firade till den grad att de nu ifrågasätts av huvudsponsorn Finnair som också kan ompröva framtida kontrakt.

- Toppidrottare måste komma ihåg att de är förebilder, inte minst för unga idrottare, säger idrottsministern Stefan Wallin till Yle.

- Överdriven alkoholkonsumtion passar ingenstans, säger Finnairs marknadschef Antti Nieminen till affärstidningen Kauppalehti.

Sluddrade rejält

Reaktionerna är starka efter glädjehysterin efter VM-segern. Många har lagt märke till hur överledaren Timo Jutila sluddrade rejält i intervjuer, NHL-spelaren Anssi Salmela bytte mellan svenska och finska i intervjuerna och målvaktstränaren Pasi Nurminen föll handlöst från flygplanstrappan och rakt över VM-bucklan vid hemkomsten.

Finnairs marknadschef Antti Nieminen menar att i fortsättningen kan en klausul mot sprit bli lika motiverad som dagens klausul mot dopning.
Idrottsminister Stefan Wallin påpekar viken av rätt beteende:

- Många finländare förstår på ett mänskligt plan att spelarna hade orsak att jubla över sitt guld. Men samtidigt ska toppidrottare komma ihåg att de är förebilder. Inte minst för unga idrottare som kan ta felaktiga intryck av sådant här beteende.

"Ansvaret hos förbundet"

Stefan Wallin menar att ansvariga ledare, både i förbundet och i truppen, har ett ansvar:

- De ska påverka i vilket skick spelarna kommer ut ur planet. Men de är förstås fria individer och vuxna människor, så alla är förstås i sista hand ansvariga för sig själv.

Idrottsminister har redan haft ett samtal med ishockeyförbundets ordförande, Kalervo Kummola:

- Vi har gjort honom uppmärksam på att på den här diskussionen.

"Sponsorerna förstår nog"

Affärstidningen Kauppalehti har frågat landslagets största sponsorer, telefoniföretaget Elisa och flygbolaget Finnair, som båda har reagerat.

Finnairs marknadsföringschef Antti Nieminen påpekar att överdriven alkoholkonsumtion inte passas någonstans och Elisas kommunikationschef, Katiye Vuorela, medger att beteendet inte är optimalt.

Förbundets informationschef Henna Malmberg säger, enligt Yle, att landslaget nog har regler för hur alkohol får konsumeras. ”Lejonen har förtjänat sin fest”, säger Malberg och menar att sponsorerna nog har förståelse för lejonens firande

Båda klubbarna hade siktet mot SHL nästa säsong, med allt vad det skulle innebära i större sponsringsbelopp, publikmatcher och uppmärksamhet. Så kom coronan och kvalet avbröts, hockeyallsvenskan kunde inte slutföras.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Sannerligen ett annorlunda initiativ. SOK, Sveriges Olympiska Kommitté utropar "Anta en olympisk utmaning! och förklarar: "Är du sugen på att utmana dig själv och få träningstips av en olympier? Då är Olympisk Utmaning helt rätt för dig."

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Över en halv miljon insamlade på ett dygn

Brynäs vädjan till fansen för att säkra stjärnorna har gett ett ett sanslöst gensvar! På bara några timmar samlade Brynäs fans in över 628 000 kr efter klubbens vädjan om hjälp för att slutföra  stjärnvärvningarna. Insamlingen ska hjälpa SHL-klubben att finansiera värvningarna av forwarden Patrik Berglund, 32, och backen Simon Bertilsson, 29.