Efterlängtad miljonsponsor i MFF

En aktiv sponsor och någonstans runt 8 miljoner kronor. Lyckan var stor i Malmö FF när en ny tröjsponsor presenterades. Malmöföretaget Rörläggarens vd och chef Tommy Larsson vill heller inte bara synas på matchtröjan.
Magnus Svensson, försäljningschef i MFF, och Tommy Larsson, ägare och VD Rörläggaren, har skrivit avtalet som ger klubben välbehövliga intäkter – och utvecklingsmöjligheter för talanger.


Rörläggaren har tillhört Nätverket, MFF:s sponsorer, men tar nu steget fullt ut med exponering på matchdressen.

Saknat sponsor

MFF har haft ett högt pris på matchtröjans bröst och inte prutat på priset. Därför har det saknats en sponsor här när inget företaget velat betala.

- Det känns det nu jättebra. Det är ett lokalt företag som delar vår värdegrund – så vi är mycket nöjda, säger Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Priset för tröjsponsringen lär ligga runt 8 miljoner kronor.

Underskott på 13,9 miljoner

Ett efterlängtat tillskott i MFF-kassan då fjolåret gav ett underskott på 13,9 miljoner kronor.

Dessutom upphörde Peab med sitt engagemang i MFF. Byggföretaget hade ett partneravtal från uppförandet av arenan, men det avtalet är nu avslutat.

Desto mer välkommet med den nya överenskommelsen.

"Många försiktiga"

- I de här tiderna, när konjunkturen är svag och många väljer att vara mer försiktiga, känns det riktigt roligt att Rörläggaren satsar, säger Magnus Svensson, försäljningschef i MFF.

Ett treårigt samarbetsavtal gäller och vd:n och ägaren Tommy Larsson säger:

-  De senaste åren har jag börjat skönja konturerna av ett MFF som står för något. Det är ett fint arbete som Staffan Tapper och hans kollegor har gjort med skolorna och Fotboll mot rasism. Det finns mycket gott i samhället. Vi måste bara hjälpas åt att få ut det.

Ett liv även efter fotbollen

- Tillsammans med Malmö FF vill jag jobba för den goda saken, samhällsengagemanget och värdegrunden, förklarar Tommy Larsson.

Han lägger stor vikt vid den sociala sidan av idrotten:

- Hur bra du än är kommer ett liv efter fotbollen, då är det viktigt att man har ett yrke att falla tillbaka på. Alla kan inte blir tränare eller jobba på MFF, säger Tommy Larsson till mff.se.

Parterna ska starta gemensamma projekt och bl a planeras ett nytt fotbollsgymnasium inriktat på praktiska yrkesutbildningar.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

”Money talks” – vad är en pandemi  när TV-bolag, rättighetsinnehavare, sponsorer och klubbägare ingår en helig allians och blir redo för nedsläpp efter 140 dagars uppehåll.

 I Norden är det Gent-gruppen, med Viasats kanaler och streamingtjänsten Viaplay som bjuder in till hockeydramatik med avgörande sjunde finalmatch om Lord Stanleys pokal senast den 4 oktober. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

Mot en avgift av 59 kronor för 30  dagar erbjuder Svenska Fotbollförbundet, SvFF,  från 1 augusti  livestreaming av bredd och ungdomsfotboll via appen ”Min Fotboll.

 Betalningsmodellen är Swish, men det är ännu oklart hur föreningslivet ska ersättas.  Idrottens Affärer har i tidigare artiklar belyst striden mellan SvFF och redan etablerade Solidsport AB, grundat redan 2008, och väl etablerat med livesändningar via nätet i egen app.