Stjärnor sparkas från guldkontrakt

Nu sparkar sponsorerna även stjärnorna när de bryter mot kontrakten. Först fick adidas nog av amerikanska sprintern Tyson Gay efter dopningavslöjandet och nu häver Yonex kontraktet med Caroline Wozniacki eftersom hon spelade med fel racketmärke.
Tyson Gay omgiven av adidas-prylar. Men det är inte aktuellt längre. adidas avslutar kontrakten med sprintern efter dopingavslöjandet. Foto: Scanpix

 

- Vi är chockade efter anklagelserna. Även om vi antar att han är oskyldig tills motsatsen är bevisad, är vårt kontrakt med Tyson Gay avbrutet, åtminstone just nu, säger en talesperson från Adidas.

Har ingen ursäkt

Enligt ett prov i maj av den amerikanska antidopningbyrån har Tyson Gay använt sig av otillåtna preparat. Alla avvaktar nu resultatet från B-provet.

- Jag har ingen ursäkt, men jag har helt enkelt litat på någon som har svikit mig. (…) Min förhoppning är att jag ska kunna springa igen, men jag ska ta vilket straff jag än får som en man, säger Gay. 

Caroline Wozniacki har också begått ett misstag som inte ska få hända. Hon använde inte sin sponsors grejor. När hon deltog i Wimbledon använde hon ett svartmålet racket och vid en kontroll hörde det till hennes gamla sponsor, Babolat.

5 miljoner årligen

Reaktionen blev omedelbar hos Yonex som sparkar henne med omedelbar verkan och hon riskerar även en miljonstämning, skriver danska tidningen BT.

- Vi är väldigt irriterade. Det är riktigt tråkigt, säger Yonex nordiska direktör Benni Holst Andersen till danska Ekstrabladet.

Caroline Wozniacki kan drabbas hårt. Hon har haft en motig säsong rent sportsligt och kontraktet är guldkantat. Yonex ska ha betalat 5 miljoner danska kronor årligen när kontrakt skrevs 2011 och hon var världsetta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Ingemar Linnéll, tidigare förbundskapten , tog det danska konceptet Hand the Ball till Sverige efter sin tid som tränare och sportchef i KIF Kolding. !Stockholms stad valde att satsa på projektet vid Handbolls-EM 2020 – ett socialt projekt för att öka intresset för föreningsdriven idrott i idrottssvaga delar av staden - och det blev succé.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.