Nytt klubbnamn och ny sponsor

Att sälja klubbnamnet har sina fördelar – och nackdelar. Det har man blivit väl medvetna om i Luleå. Mästarklubben Northland finns inte längre, däremot Luleå Basket.
Britta Stoltz Lundström från Luleå Basket och Jan Erik Höjvall, vd på Rikshem, intygade hur överens de var om samarbetet fem år framåt.

 

Efter fyra år av samarbete blev det ett abrupt slut när företaget Nordhland gick i konkurs. 

Mästarklubben kände hur marken vibrerade och frågetecken staplades.

Aldrig aktuell att sälja namnet igen

Nu har allt klarnat. Luleå Basket återuppstår och kan på kuppen presentera en ny huvudsponsor i Rikshem som har skrivit på ett femårsavtal för att kunna etablera verksamhet i norr. 

- Vi har egentligen aldrig diskuterat att sälja namnet till någon den här gången, sa ordföranden Britta Stoltz Lundström vid en presskonferens.

I Sverige finns ingen lyckad tradition av företagsnamn i stället för traditionella klubbnamn.

Ville ha med Luleå i namnet

- Däremot är det många av våra partners som har velat att vi använder Luleå i vårt klubbnamn.

Rikshem Basket kommer att ha en aktiv roll i klubben.

- Vi brukar inte sponsra elitlag men nu vill vi satsa långsiktigt, sa Jan Erik Höjvall, vd på Rikshem. 

Hur stora pengar det handlar om ville varken han eller någon representant i klubben tala om.

Basketentusiasterna ska nu samlas runt ett nytt klubbmärke, med en lappkåta. 

SM-guldet i basket har två år i rad hamnat i Luleå och som klubben nu förstärker finns det klara möjligheter till en fortsättning.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.