Klubblo tvingades slå stopp

I september presenterades planerna, lotteriet Klubblo skulle bli idrottens nya finansiella källa. Nu är satsningen stoppad. På hemsidan bekräftas uppgifterna.
Klubblo skulle ge idrotten större pengar och ökade resurser. Nu är lotteriet nedlagt. Foto: TT

 

Cherryföretagen backat ur tidigt och utan andra investerare upphörde verksamheten. Det fanns helt enkelt inte pengar att driva lotteriet vidare. 

Besked på hemsidan

”Tack alla härliga klubbar, förbund och kunder för att ni varit med att göra Klubblos första halvår helt fantastiskt! Tyvärr tvingas vi nu att ta en paus på obestämd tid.

Vi hoppas att Klubblo återuppstår i framtiden och fortsätter göra alla härliga klubbar och supportrar till hjältar i idrottens eget lotteri”.

Det är vad som står att läsa på Klubblos hemsida.

"Idrottens eget lotteri..."

Det beskrevs som idrottens eget lotteri och anordnat av den ideella föreningen Idrottsalliansen. 

”Idén med Klubblo är att erbjuda Sveriges alla idrottsföreningar och specialidrottsförbund ett smartare sätt att finansiera sin verksamhet. På Klubblo.se kan du som medlem på ett enkelt, säkert och underhållande sätt stödja ditt lag eller din favoritklubb genom att spela på marknadens roligaste lotter”. 

Hela överskottet, en fast andel av lottpriset, skulle gå direkt till idrotten och 90 procent av överskott skulle gynna de de klubbar eller lag som lottköparen själv valt att stödja, resten till specialidrottsförbunden.

Större resurser

Med parollen ”Mer pengar till fler talanger och på sikt fler framgångar för Sverige” drog SOK igång Medaljlotteriet i januari. Med stöd av Svenska PostkodFöreningen och Svenska Medaljlotteriet kunde inte den satsningen ha fått en bättre uppbackning.

Medaljlotteriet ska i första hand gynna SOK, Svenska Seglarförbundet och Svenska Skidförbundet, men satsningen innebar ytterligare ett hinder för Klubblo.

När också Svensk Postkodlotteriets vd Niclas Kjellström-Matseke menade att ”ganska många miljoner” skulle nå idrotten redan det första året då blev konkurrensen övermäktig.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.