Miljonlöner i bandy

Allt flera svenska bandyspelare blir proffs. Ryska toppklubbar erbjuder miljonlöner och risken är att flera toppklubbar mister sina bästa spelare.
Sedan fyra år tillbaka har några svenska spelare tagit chansen när erbjudanden har kommit från öst. Skillnaden i dag är det är lönerna och inte äventyret som lockar.
Fredrik Rinaldo lämnade Boltic och Karlstad för ett år sedan. Där var han stjärnan på mittfältet, men när ryska Zorkij, en förortsklubb i Moskva, enträget uppvaktade honom kunde inte Fredrik till slut inte stå emot.
Han gjorde succé och blev mycket populär. Så pass populär att ryssarna nu vill skriva ett nytt avtal och erbjuder honom stora pengar. Fredrik Rinaldo kan tjäna en miljon kronor när skatten är betald för ytterligare en vinter.
Zorkij har fått smak på svenska bandyspelare och nu framkommer att klubben uppvaktar tre svenska landslagsmän.
Magnus Muhrén, årets man i svensk bandy, har tidigare nobbat liknande kontrakt, men nu vill han flytta.
- Helhetslösningn passar bättre den här gången. Moskva är något helt annat än Archangelsk. Pengarna spelar också in, det går inte att säga annat. Det har öppnats en möjlighet för bandyspelare att åka iväg och tjäna pengar som inte funnits tidigare, säger Magnus Muhrén till Arbetarbladet.
Han har ett år kvar på kontraktet, men ryssarna uppges vara beredda att köpa loss honom.
Han avvaktar nu Sandvikens agerande
- Jag tror inte att de stoppar mig, men jag förstår om de vill ha bra betalt.
Zorkij vill också förhandla med Villa-Lidköping om bröderna Johan och Daniel Andersson.
- Vi är välvilliga att föra en diskussion med Zorkij - men vi ska dels finna en bra lösning för Johan och Daniel, dels en bra lösning för Villa, säger Thomas Fröjd, förhandlare för Villa, till Nya Lidköpings-Tidningen.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.