När rykten blir till sanningar

Fotbollsvärldens media laddar och fansen slits mellan hopp och förtvivlan. Uppgifterna och rykten korsar luften och inte minst cyberrymden. Men allt tyder på att endera dagen kommer bekräftelserna - Manchester United säljer Cristiano Ronaldo till Real Madrid och Inter säljer Zlatan Ibrahimovic till Barcelona.

Inte en dag utan ”nya nyheter”, om det så är spansk, engelsk eller italiensk press som har fått fram senaste nytt. Skulle inte det räcka finns det alltid en agent som kan  säga något lämpligt. I samma sekund snappas det upp av all media. Ingen kan betrakta det som ”en placerad uppgift” eller enbart skvaller i rädsla för att vara tvåa med nyheten om man avvaktar.

Men uppenbarligen har det skett stora framsteg i diskussionerna mellan Manchester United och Real Madrid när den engelska klubben uppger på sin hemsida att det finns acceptans för ett rekordbud på 80 miljoner pund, 960 miljoner kronor, på Cristiano Ronaldo.

Manchester Uniteds hemsida torde inte presentera fakta utan att det finns substans. Den då 18-årige Ronaldo köptes av Manchester United för 12.5 miljoner pund (cirka 150 miljoner kronor) 2003, men nu är han lockad av nya uppgifter och större pengar.

Att Cristiano Ronaldo tar steget är egentligen bara en bekräftelse på alla uppgifter under det senaste halvåret om att han ändå skulle vilja spela i Spanien och i just Real Madrid. Florentino Perez är tillbaka som president i klubben och har lovat en unik satsning. Han lyckades slutföra affären med Kaká och då framkom att det fanns ytterligare 135 miljoner euro till flera spelaraffärer.

"Den 24-årige Cristiano Ronaldo har sagt att han vill flytta" står det på Manchester Uniteds hemsida och nu går diskussionerna melllan klubbarna in på slutvarvet. Ronaldo själv ska också få igenom sina lönekrav.

Samtidigt gör andra uppgifter gällande att Inter och Barcelona har kommit överens om villkoren för Zlatan Ibrahimovic övergång, enligt den spanska tidningen El Mundo Deportivo som av många betraktas som trovärdig

Zlatans övergång till Barcelona kommer allt närmare, skriver El Mundo Deportivo, och den affären inkluderar även Samuel Eto'o som flyttar i motsatt riktning, dvs han ska spela i Inters blåsvart-randig tröja nästa år. För Eto och tio miljoner euro ska Zlatan få Camp Nou som hemmaplan. Eto går motvilligt med på det här, men hans kontrakt med Barcelona går ut den 30 juni nästa år.

Fakta

De tio dyraste spelarna

1) Cristiano Ronaldo, Manchester United – Real Madrid 2009, 1 miljard kronor

2) Zinedine Zidane, Juventus – Real Madrid 2001, 820 miljoner kronor

3) Kaká, Milan – Real Madrid 2009, 720 milj kronor

4) Luis Figo, Barcelona – Real Madrid 2000, 659 milj kronor

5) Hernan Crespo, Parma – Lazio 2000, 550 milj kronor

6) Gianluigi Buffon, Parma – Juventus 2001, 505 milj kronor

7) Christian Vieri, Lazio – Inter 1999, 497 milj kronor

8) Andrej Sjevtjenko, Milan – Chelsea 2006, 486 milj kronor

9) Rio Ferdinand, Leeds – Manchester United 2002, 450 milj kronor

10) Gaizka Mendieta, Valencia – Lazio 2001, 449 milj kronor

Summorna i svenska kronor med dagens penningvärde.
Källa: DN-TT

Den sportsliga framgången överglänser allt. Men det finns ju en viss ekonomisk betydelse och konsekvens av Malmö FF:s seger och avancemang till 16-delsfinal i Europa League.Och nu väntar fortsättningen på detta Europa-äventyr…

Till den halva miljard som MFF har på banken tillkommer nu nära 100 miljoner.

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Scandic lanserar ett initiativ för elitsatsande idrottare. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där elitidrottare får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider. Det låter nästan för bra för att vara sant, men RF är med på ett hörn.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.