När rykten blir till sanningar

Fotbollsvärldens media laddar och fansen slits mellan hopp och förtvivlan. Uppgifterna och rykten korsar luften och inte minst cyberrymden. Men allt tyder på att endera dagen kommer bekräftelserna - Manchester United säljer Cristiano Ronaldo till Real Madrid och Inter säljer Zlatan Ibrahimovic till Barcelona.

Inte en dag utan ”nya nyheter”, om det så är spansk, engelsk eller italiensk press som har fått fram senaste nytt. Skulle inte det räcka finns det alltid en agent som kan  säga något lämpligt. I samma sekund snappas det upp av all media. Ingen kan betrakta det som ”en placerad uppgift” eller enbart skvaller i rädsla för att vara tvåa med nyheten om man avvaktar.

Men uppenbarligen har det skett stora framsteg i diskussionerna mellan Manchester United och Real Madrid när den engelska klubben uppger på sin hemsida att det finns acceptans för ett rekordbud på 80 miljoner pund, 960 miljoner kronor, på Cristiano Ronaldo.

Manchester Uniteds hemsida torde inte presentera fakta utan att det finns substans. Den då 18-årige Ronaldo köptes av Manchester United för 12.5 miljoner pund (cirka 150 miljoner kronor) 2003, men nu är han lockad av nya uppgifter och större pengar.

Att Cristiano Ronaldo tar steget är egentligen bara en bekräftelse på alla uppgifter under det senaste halvåret om att han ändå skulle vilja spela i Spanien och i just Real Madrid. Florentino Perez är tillbaka som president i klubben och har lovat en unik satsning. Han lyckades slutföra affären med Kaká och då framkom att det fanns ytterligare 135 miljoner euro till flera spelaraffärer.

"Den 24-årige Cristiano Ronaldo har sagt att han vill flytta" står det på Manchester Uniteds hemsida och nu går diskussionerna melllan klubbarna in på slutvarvet. Ronaldo själv ska också få igenom sina lönekrav.

Samtidigt gör andra uppgifter gällande att Inter och Barcelona har kommit överens om villkoren för Zlatan Ibrahimovic övergång, enligt den spanska tidningen El Mundo Deportivo som av många betraktas som trovärdig

Zlatans övergång till Barcelona kommer allt närmare, skriver El Mundo Deportivo, och den affären inkluderar även Samuel Eto'o som flyttar i motsatt riktning, dvs han ska spela i Inters blåsvart-randig tröja nästa år. För Eto och tio miljoner euro ska Zlatan få Camp Nou som hemmaplan. Eto går motvilligt med på det här, men hans kontrakt med Barcelona går ut den 30 juni nästa år.

Fakta

De tio dyraste spelarna

1) Cristiano Ronaldo, Manchester United – Real Madrid 2009, 1 miljard kronor

2) Zinedine Zidane, Juventus – Real Madrid 2001, 820 miljoner kronor

3) Kaká, Milan – Real Madrid 2009, 720 milj kronor

4) Luis Figo, Barcelona – Real Madrid 2000, 659 milj kronor

5) Hernan Crespo, Parma – Lazio 2000, 550 milj kronor

6) Gianluigi Buffon, Parma – Juventus 2001, 505 milj kronor

7) Christian Vieri, Lazio – Inter 1999, 497 milj kronor

8) Andrej Sjevtjenko, Milan – Chelsea 2006, 486 milj kronor

9) Rio Ferdinand, Leeds – Manchester United 2002, 450 milj kronor

10) Gaizka Mendieta, Valencia – Lazio 2001, 449 milj kronor

Summorna i svenska kronor med dagens penningvärde.
Källa: DN-TT

Supporterklubben, det är platsen för de allra trognaste. Därför är besvikelsen stor i Malmö Redhawks sedan misstankarna visade sig riktiga. För några veckor sedan började några personer i styrelsen misstänka att pengar försvunnit. I veckan kom bekräftelsen - kontot var tömt.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Landslaget förblir en dröm för de flesta. Få kommer ens halvvägs. Men många blir vinnare i alla fall.  De vänjer sin kropp vid rörelse – de motionerar och anstränger sig regelbundet som vuxna. De utrustar sig själva med mer styrka att stå emot ökad ålder och sjukdom. Mycket tack vare att de i unga år fick den vanan. I unga år skaffade de sig en livsstil – via idrott och skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

 Internationella spelaraffärer i fotboll begriper man sig sällan på. Brassen och speleleganten Coutinho är en av fotbollsvärldens bästa spelare, men i Barcelona blev det aldrig någon succé och det har länge stått klart att spanjorerna vill sälja honom. Men efter massor av spekulationer står det nu klart att hans karriär fortsätter i Bayern München.