7-åringen som värvades av Real Madrid

Leonel Angel Coira är inte vilken 7-åring som helst. Han betraktas som nästa Messi och han är värvad av Real Madrid. Leonel har mycket gemensamt med Leo Messi som också är hans idol.

I Sverige skulle han som vilken 7-åring som helst se fram emot sitt första skolår.

En kommande stjärna...

Men nu betraktas han som en jättetalang i fotboll. Real Madrid ser honom som en potentiell mångmiljonspelare med stort värde och en väg till att spara pengar i stället för att köpa internationella storstjärnor.

Leonel Angel Coira spelar med äldre killar, i Moraleja de Enmedio söder om Madrid, men öser ändå in mål. Han lär snitta på fem mål per match.

- Han är väldigt bra, han briljerar, säger pappa Miguel Coira.

I Messis fotspår

- Men det viktigaste är att han har kul, säger Leonels far som är tränare i pojklaget och medveten om att omgivningen har åsikter om värvningen.

Coiras föräldrar emigrerade till Spanien för fyra år sedan på jakt efter en bättre framtid. 

Ni vet hur Messi flyttade från Argentina till Barcelona som 13-åring.

Leonel börjar i Real Madrids akademi i september som 7-åring.

- Min idol är Leo Messi och mitt mål är att spela i Real Madrids lag och i Argentinas landslag, har Leonel sagt.

"Jag är en framspelare"

Han beskriver sig själv mer som "en framspelare" än en målskytt.

I samband med övergången betonas att Leonel inte får någon lön och det är helt beroende på hans ålder.

Kontraktet är på ett år och enligt överenskommelsen ska 7-åringen träna vid Real Madrids ungdomsakademi och sedan ska villkoren synas. Då kan avtalet förnyas eller avslutas, som det heter.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.