I samarbete med Träffpunkt Idrott i Göteborg 

Tre fullmatade dagar

 

Entreprenörer, forskare, politiker, evenemangsägare och idrottsledare… Listan av spännande talare på Träffpunkt Idrotts konferensdel är både lång och fullmatad i dagarna tre.

Konferensdelen är uppdelad i tre teman under lika många dagar:

• Tisdag 15 mars: Anläggning

• Onsdag 16 mars: Politik

• Torsdag 17 mars: Evenemang

Entreprenörer och forskare

Tisdagen inleds av Ola Serneke, entreprenör inom byggindustrin och en av männen bakom Prioritet Serneke Arena (Göteborgs Nya Arena) i östra Göteborg.

Andra spännande namn under tisdagen är Björn Aas vid Center for Idrettsanlegg og Teknologi i norska Trondheim som talar om energieffektiva lösningar i bad- och ishallar, och Malin Eggertz Forsmak, chef Föreningsavdelningen Malmö stad, som talar om nya och bättre digitala tjänster inom fritidsområdet.

Onsdagen domineras av politiker och tunga idrottsledare. Idrottsminister Gabriel Wikström invigningstalar. Därefter kan konferensdeltagarna lyssna till bland andra Marie-Louise Rönnmark, ordförande i Beredningen för kultur- och fritidsfrågor som drivs av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, samt Björn Eriksson, RF:s ordförande, som vid lunchtid deltar i ett reflekterande samtal efter förmiddagens debatt. 

Världspremiär på dokumentär

Mats Börjesson, överläkare och professor på GIH, Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm – och tillika läkare i fotbollslandslaget damer och Gais – presenterar sin forskning under rubriken ”Motionsboom – men hur mycket rör vi oss egentligen?”

Onsdagen avslutas med världspremiär: Idrottens Himmel och Helvete. 

Utbildningsradions TV- och radioserie har blivit film i form av en dokumentär på cirka en och en halv timme Niklas Hyland, en av de två initiativtagarna – den andre är den exekutive producenten Elin Norberg – är på plats för att prata om filmen och delta i en debatt. 

Evenemang utvecklar föreningar

Torsdag, slutligen, går i evenemangens och idrottsturismens tecken. Donald Getz, ansedd som världens främste forskare och konsult inom evenemang och turism, inleder dagen. Därefter följer en debatt om hur idrottsevenemang engagerar och konferensdeltagarna får lyssna till bland andra Helene Samuelsson på bensin- och oljebolaget Preem, Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet samt företrädare för Västsvenska Idrottsförbundet som talar om Win Win West – hur idrottsevenemang kan bli en katalysator inom både föreningslivet och kommunen, det vill säga hur det går att utveckla en kommun tack vare starka idrottsföreningar som i sin tur driver och utvecklar populära evenemang. 

För att ta del av hela konferensprogrammet, och köpa biljett, klicka på länken

- Vi har kommit ut med ett fullmatat konferensprogram som knyter an till mässans olika teman och spår. Det är mycket att botanisera bland för den som vill inspireras, få chans att påverka och förkovra sig. Jag är stolt över att vi har knutit så många välrenommerade namn till oss. Jag är också glad att vi har vår starka samarbetspartners med oss, säger Monika Ölund, affärsansvarig, Träffpunkt Idrott.

Mer om Träffpunkt Idrott, läs här!