Djurgården toppar tv-allsvenskan

Allsvenskan får allt mera utrymme i TV och i logikens namn var det Djurgården som hade mest exponeringstid under 2003. Frågan är vilket lag som kommer att synas mest i år.
Det här visar fakta som S-comm Sweden kan redovisa.
Tv-kanalerna visade 100 timmar mer fotboll under 2003 jämfört med föregående år. 
 293 timmar med allsvensk fotboll uppmättes totalt i tv-kanalerna SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5 och Canal Plus från april till och med oktober. 
Främsta förklaringen är expansionen via Canal Plus som med sitt ”Veckans matcher” också innebar ett antal repriser.
Djurgården förekom flitigast i rutan och i segerrollen. 50 timmar Djurgården blev det sammanlagt – inklusive och framför allt beroende på SM-guldet.
Den icke avundsvärda positionen i botten tillföll Elfsborg med sex timmar.
Allsvenska tv-tabellen inklusive Canal Plus:
 1 Djurgården, 50 timmar
2 IFK Göteborg, 31 timmer
3 Hammarby IF, 30 timmar
4 AIK, 27 timmar
5 Örgryte IF, 23 timmar
6 Helsingborg IF, 21 timmar
7 Malmö FF, 21 timmar
8 Halmstads BK, 21 timmar
9 Örebro SK, 14 timmar
10 GIF Sundsvall, 14 timmar
11 Landskrona Bois, 14 timmar
12 Östters IF, 12 timmar
13 Enköpings SK, 9 timmar
14 IF Elfsborg, 6 timmar

Allsvensk tabell utan Canal Plus
1 Djurgårdens IF, 8 timmar
2 Malmö FF, 7 timmar
3 Hammarby IF, 6 timmar
4 Helsingborgs IF, 5 timmar
5 AIK, 5 timmar
6 Östers IF, 5 timmar
7 Halmstad BK, 5 timmar
8 GIF sundsvall, 5 timmar
9 IFK Göteborg, 5 timmar
10 Örgryte IS, 4 timmar
11 Örebro SK, 4 timmar
12 Landskrona Bois, 4 timmar
13 Enköping SK, 4 timmar
14 IF Elfsborg, 4 timmar

Källa: S-comm

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.