Brolin deltar i nya Mästarnas mästare

Mästarnas mästare blev en succé och nu kommer uppföljaren. I september inleds inspelningarna på Malta och ett nytt gäng idrottare har gett klartecken. Där märks bl a höjdhopparna Stefan Holm och Patrik Sjöberg och fotbollens Tomas Brolin.

De får sällskap av boxaren Åsa Sandell, kanotisten Agneta Andersson, golfaren Catrin Nilsmark, simmaren Louise Karlsson, simhopparen Ulrika Knape, brottaren Tomas Johansson, skridskoåkaren Thomas Gustafson, boxaren Arman Kranjc.

SVT:s sportdokusåpa Mästarnas Mästare fick fina tittarsiffror och det stod tidigt klart att det skulle bli en fortsättning på programmet. Nu är alla deltagare klara, men däremot är inte själva programupplägget fastställt. Micke Leijnegard är kvar som programledare och programmet börjar sändas i januari.

Men jämna mellanrum kommer rapporter om hockeyklubbar i ekonomiska svårigheter. Men nu plötsligt rapporterar Ishockeyförbundets licensnämnd att när prövningen av elitlicens inför den kommande säsongen 2018/2019 avslutades blev facit både unikt och glädjande..Inte en enda klubb i SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan fick underkänt.

Nu är det på riktigt. På fredagsförmiddagen togs de första spadtagen till en ishall med fullstor bandyplan. Platsen är Gubbängens IP i södra Storstockholm. Den är mer än efterlängtad, inte minst av Hammarby Bandy. Hallen kommer att kosta 150 miljoner kronor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Sponsringen i svensk idrott uppgår till 5,4 miljarder kronor och handlar allt mindre om exponering via skyltar. Numera vill företagen betona ett aktivt samhällsengagemang, rapporterar Thomas Björn efter samtal med sponsorexperter. 

Östersund var inte långt ifrån att bli en vinnare i dubbelmötet med Arsenal. London-klubben drog dock det längsta strået till slut, men det fanns stora vinnare. Östersunds vinst på bortaplan bidrog till att tre kuponger på Europatipset lyckades pricka in 13 rätt och 1 miljon kronor i vinst.

Lördagens högt ställda förväntningar inför Sveriges kvartsfinal i VM mot England-VM infriades med en publiksiffra på 2,8 miljoner TV-tittare. Det innebar  rekord för TV-tittande. Det mytomspunna VM 1994 då 2,4 miljoner personer såg Sverige vinna kvartsfinalen mot Rumänien raderades.

Nyheten om att Robin Olsen är på väg från FC Köpenhamn till Roma presenterades i fredags i La Gazzetta dello Sport under rubriken ”Här är Robin Olsen, Allisons arvinge”. Under söndagen uppgav Sportbladet att klubbarna är överens och att övergångssumman hamnar på 120 miljoner kronor.