Så här ska nya Canal+ locka dig

Viasat erövrade Premier League och har Champions League sedan tidigare. Nu kommer Canal+ med moteld i kampen om sportentusiasterna som älskar tv-idrott. En kanal för hockey, en för fotboll och nya sporträttigheter ska få tittarna att stanna hos Canal+.

På måndagen lät Canal+ meddela hur utbudet stärks. Efter en tid av funderingar kring strategi och även köp av nya TV-bilder blir det nu upp till tittarna att avgöra om det är lockande paket med rätt pris när Viasat snart kommer med sina menyer.

Nya sändningsrättigheter

Bland de nya rättigheterna hos Canal+ märks årets Wimbledontennis samt ATP- och WTA-turneringar i tennis, amerikanska basketligan NBA, italienska Serie A i HD, Ultimate Fighting Championship, amerikanska Major League Soccer och Copa America 2011.

Canal+ väljer att erbjuda ett smörgåsbord av sportevenemang. Fotboll och hockey får varsin kanal. Med ett utökat utbud från främst La Liga samt allsvenskan och elitserien kryddat med internationell idrott ska mixen bli oemotståndlig, är det tänkt.

- Vi stärker erbjudandet och ökar utbudet ytterligare. Dessutom kompletterar vi vårt erbjudande ytterligare genom att addera tennis, basket och kampsport från de allra bästa turneringarna och ligorna till vårt utbud, säger Jonas Eriksson, vd Canal+.

Magasin från Barcelona

I klartext innebär det tre allsvenska matcher per vecka och sex elitseriematcher per vecka.

Dessutom blir det magasinsprogram om och från några av världens främsta klubbar, som Barca-TV, Real Madrid-TV och Milan-TV.

I augusti lanseras två renodlade sportkanaler för hockey respektive fotboll. I höst ska också ett nytt kanalpaket introduceras för tittarna. Säsongskortet försvinner och ersätts i första hand av ett sk maxkort och då ingår  samtliga sport-, film- och seriekanaler, alla pay-per-view-matcher från Allsvenskan och Elitserien samt de två nya kanalerna för fotboll och hockey.

Christer T (inte verifierad)

tis, 2010-05-11 08:14

1. Canal+ vs. Viasat - men vem betalar?

Canal+ och Viasat slår sig för bröstet och talar om hur duktiga de är som tar hem nya "ligor" och sportevenemang, men vem betalar? Jo, såklart vi tittare. Jag har tills nyligen haft båda leverantörerna och sluppit bekymra mig om, framförallt var toppfotbollsmatcherna i Europa går på för kanal. Men 1200 pix i månaden kändes tills sist för dyrt för den sport jag verkligen tittar på och jag valde Viasat. Kändes då helt rätt, CL, La Liga och sedan började man också klappa sig för bröstet att Premier Leauge erövrats. Dock sas inget om att det var på bekostnad av La Liga. När jag häromdagen upptäckt att Giro de Italia startat tänkte jag se det sena sammandraget. Bara för att upptäcka att Eurosport inte ligger hos Viasat...... Har jag Canal+ så kan jag köpa en allsvensk match för 139:- vilket ju inte känns som något "förmånspris". Varför kan inte det gå att göra hos Viasat? samarbete! Vi idrotts-/fotbollsintresserade borde på något sätt agera eller reagera men hur?

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

14 lopp på sex banor. Därav ett i Köpenhamn, men inget i Göteborg. Så ser nya STCC ut. Den nya ledningen har nu komponerat säsongen och visst är det spektakulärt med en tävling i den danska huvudstaden.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.