Robin Paulsson leder Idrottsgalan

Den förre programledaren, Claes Åkeson, är ny producent. Och ny programledare blir Robin Paulsson, komikern som nu får göra debut i idrottssammanhang. Se där nyheterna inför Idrottsgalan 2011.

Måndagen den 17 januari är det dags. Och presenteras Robin Paulsson som ansvarig på scenen.

Han ska hylla Sveriges främsta idrottare tillsammans med tv-tittare, artister och publik. Robin Paulsson har gjort sig känd genom sin populära humortalkshow Robins. Nu är han klar för sin första stora direktsändning då han ska leda Idrottsgalan 2011. 

- Jag vill lyfta fram idrottarna och hylla alla fantastiska prestationer. 2010 var ett fantastiskt idrottsår och de förtjänar att hyllas. Att det är min första stora direktsändning känns spännande och utmanande, säger Robin.

- Robin var vårt förstaval som programledare. Det ska bli oerhört kul att se honom lämna talkshowsoffan och leda en stor direktsändning, säger galans nye producent och tidigare programledare Claes Åkeson.

Sedan starten år 2000 följer i snitt 2,5 miljoner tittare galan i SVT och är med när de svenska världsstjärnorna tar emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom utdelas Svenska Dagbladets Bragdguld för årets främsta svenska idrottsbragd, TV-sportens Sportspegelpris och inte minst Radiosportens klassiska och prestigefyllda Jerringpris som sedan 1979 röstas fram av det svenska folket.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

”Money talks” – vad är en pandemi  när TV-bolag, rättighetsinnehavare, sponsorer och klubbägare ingår en helig allians och blir redo för nedsläpp efter 140 dagars uppehåll.

 I Norden är det Gent-gruppen, med Viasats kanaler och streamingtjänsten Viaplay som bjuder in till hockeydramatik med avgörande sjunde finalmatch om Lord Stanleys pokal senast den 4 oktober. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

Mot en avgift av 59 kronor för 30  dagar erbjuder Svenska Fotbollförbundet, SvFF,  från 1 augusti  livestreaming av bredd och ungdomsfotboll via appen ”Min Fotboll.

 Betalningsmodellen är Swish, men det är ännu oklart hur föreningslivet ska ersättas.  Idrottens Affärer har i tidigare artiklar belyst striden mellan SvFF och redan etablerade Solidsport AB, grundat redan 2008, och väl etablerat med livesändningar via nätet i egen app.