Tittarsuccén är snart tillbaka

Söndagen den 27 mars återkommer tittarsuccén. Då är det premiär för den tredje säsongen av Mästarnas mästare. Under tio söndagskvällar får vi följa elva av våra mest framgångsrika idrottsstjärnor tävla mot varandra i extremt krävande och tuffa grenar.

Styrka, kondition och intelligens sätts på prov när deltagarna gör upp om titeln i nära 40-gradig hetta på västra Cypern. Går George Scott på knock? Är Stenmarks vinnarskalle intakt? Kan 68-åriga Evy Palm överraska?

I första programmet får vi följa med när deltagarna anländer till huset som kommer att bli deras gemensamma hem. I programseriens tre första tävlingar ställs deltagarna direkt för mycket hårda utmaningar i temat fysik.

Utanför tävlingarna får vi följa med när deltagarna delar med sig av sina erfarenheter som professionella idrottare. Hur går man vidare efter livet som idrottsstjärna? Vad kan de lära sig av varandra?

Årets deltagare är: Hanna Ljungberg, fotboll, Marie-Helene ”Billan” Östlund, längdskidor, Marianne Berglund, cykel, Evy Palm, löpning, Maria Brandin, rodd, Ingemar Stenmark, alpint, George Scott, boxning, Anders Limpar, fotboll, Kenny Bräck, motorsport, Pekka Lindmark, ishockey och Robert Prytz, fotboll.

Programledaren Micke Leijnegard är mycket nöjd med årets serie.

- Det är fantastiskt att se några av våra största idrottsstjärnor ta sig an extrema utmaningar samtidigt som de upplever några av sina livs roligaste veckor. Att se en idrottare som är störst genom alla tider i sin sport, Ingemar Stenmark, ge allt för att vinna är förstås väldigt speciellt, säger Micke Leijnegard.

Foto: Mårten Levin, SVT

Ingemar Stenmark är den verklige favoriten bland alla deltagare.

De var affärskompanjoner och betraktades som ett radarpar i Göteborg. Ola Serneke och Nils Wiberg, två förmögna och framgångsrika företagare, därtill mycket idrottsintresserade personer som stod bakom förverkligandet av landets förnämsta multiarena i Kviberg.I dag räddar de två mångmiljonärerna, på var sitt sätt, IFK Göteborg från undergång.

Flera Premier League-klubbar fejkar sina publiksiffror avslöjar BBC, som har granskat samtliga PL-klubbar genom att jämföra klubbarnas officiella publiksiffra med den som polis och myndigheter har rapporterat.

 Som mest har en publiksiffra ”ökat” med upp till 12 000 åskådare den gångna säsongen. 

Det finns ett folkligt stöd för OS och Paralympics i Sverige 2026. Det visar den senaste statistiskt säkerställda undersökningen som gjorts.

- Nästan dubbelt så många är positiva till OS i Sverige jämfört med de som är negativa, säger Mats Årjes, ordförande i Sveriges Olympiska Kommitté.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Under tiden Fifa funderar på ersättning till spelarnas klubbar till VM i Frankrike handlar ett privat företag. Bostadsutvecklaren OBOS har skrivit ett femårigt avtal med Svenska fotbaollförbundet värt 40 miljoner kronor.

 ATG har slutit ett partneravtal med TVG som är USA:s största tv-nätverk för trav- och galoppsport.. Det innebär att 45 miljoner amerikanska tv-hushåll fårmöjligheten att spela på ATG:s produkter. 

Anna Brolin, 38, känner att hon är nära gränsen för vad kroppen orkar. Under det senaste har hon synts i program efter program. TV4-ledningen har belastatat henne hårt, men nu säger hon från. Eller rättare sagt, läkaren gör det.

– Jag hoppas verkligen att jag har dragit bromsen i tid, säger Anna Brolin.

Ena dagen talas det om skulder och hot, nästa dag har klubben planer på att värva hem en av de främsta svenska proffsspelarna utomlands under senare år. Helsingborgs IF vill bygga vidare och tanken är att det ska ske med 34-åriga Alexander Farnerud.