Tittarsuccén är snart tillbaka

Söndagen den 27 mars återkommer tittarsuccén. Då är det premiär för den tredje säsongen av Mästarnas mästare. Under tio söndagskvällar får vi följa elva av våra mest framgångsrika idrottsstjärnor tävla mot varandra i extremt krävande och tuffa grenar.

Styrka, kondition och intelligens sätts på prov när deltagarna gör upp om titeln i nära 40-gradig hetta på västra Cypern. Går George Scott på knock? Är Stenmarks vinnarskalle intakt? Kan 68-åriga Evy Palm överraska?

I första programmet får vi följa med när deltagarna anländer till huset som kommer att bli deras gemensamma hem. I programseriens tre första tävlingar ställs deltagarna direkt för mycket hårda utmaningar i temat fysik.

Utanför tävlingarna får vi följa med när deltagarna delar med sig av sina erfarenheter som professionella idrottare. Hur går man vidare efter livet som idrottsstjärna? Vad kan de lära sig av varandra?

Årets deltagare är: Hanna Ljungberg, fotboll, Marie-Helene ”Billan” Östlund, längdskidor, Marianne Berglund, cykel, Evy Palm, löpning, Maria Brandin, rodd, Ingemar Stenmark, alpint, George Scott, boxning, Anders Limpar, fotboll, Kenny Bräck, motorsport, Pekka Lindmark, ishockey och Robert Prytz, fotboll.

Programledaren Micke Leijnegard är mycket nöjd med årets serie.

- Det är fantastiskt att se några av våra största idrottsstjärnor ta sig an extrema utmaningar samtidigt som de upplever några av sina livs roligaste veckor. Att se en idrottare som är störst genom alla tider i sin sport, Ingemar Stenmark, ge allt för att vinna är förstås väldigt speciellt, säger Micke Leijnegard.

Foto: Mårten Levin, SVT

Ingemar Stenmark är den verklige favoriten bland alla deltagare.

Framträdande partner och mycket folk på läktarna i Malmö Arena. Men Malmö Redhawks har ekonomiska problem. Klubben hotas av ett underskott på uppemot 15 miljoner

Sveriges längsta permanenta racingbana byggs i Skellefteå. Nu har STCC  skrivit ett 10-årigt avtal med Skellefteå Drive Center.Därmed blir det möjligt att återinföra klassiska Midnattsolsloppet som inte har arrangerats på 50 år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska Dynamite Cheerleading får hjälp av Northen Link PR för att föreningen ska bli mer känd. Dynamite Cheerleading är en av landets största och äldsta cheerleadingföreningar, grundad för snart 30 år sen.

Östersund var inte långt ifrån att bli en vinnare i dubbelmötet med Arsenal. London-klubben drog dock det längsta strået till slut, men det fanns stora vinnare. Östersunds vinst på bortaplan bidrog till att tre kuponger på Europatipset lyckades pricka in 13 rätt och 1 miljon kronor i vinst.

Mästarnas mästare och Superstars, det är ingen måtta på tävlingsprogram med före detta idrottskändisar. De kan skifta kanal kvartalsvis. Uppdragsgivarna står på kö. Ni kommet ytterligare ett program - med två av landets absolut mest älskade och respekterade idrottsstjärnor, Anja Pärson och Peter Forsberg, som tävlande. 

Helgläsning: Svante Samuelsson var klubbchef i Kalmar FF 2006-2016. Under 2013-2014 upplevde Svante sin mest dramatiska tid i KFF.  Klubbens målvakt Etrit Berisha plötsligt var registrerad för två klubbar i italienska Serie A.