Tittarsuccén är snart tillbaka

Söndagen den 27 mars återkommer tittarsuccén. Då är det premiär för den tredje säsongen av Mästarnas mästare. Under tio söndagskvällar får vi följa elva av våra mest framgångsrika idrottsstjärnor tävla mot varandra i extremt krävande och tuffa grenar.

Styrka, kondition och intelligens sätts på prov när deltagarna gör upp om titeln i nära 40-gradig hetta på västra Cypern. Går George Scott på knock? Är Stenmarks vinnarskalle intakt? Kan 68-åriga Evy Palm överraska?

I första programmet får vi följa med när deltagarna anländer till huset som kommer att bli deras gemensamma hem. I programseriens tre första tävlingar ställs deltagarna direkt för mycket hårda utmaningar i temat fysik.

Utanför tävlingarna får vi följa med när deltagarna delar med sig av sina erfarenheter som professionella idrottare. Hur går man vidare efter livet som idrottsstjärna? Vad kan de lära sig av varandra?

Årets deltagare är: Hanna Ljungberg, fotboll, Marie-Helene ”Billan” Östlund, längdskidor, Marianne Berglund, cykel, Evy Palm, löpning, Maria Brandin, rodd, Ingemar Stenmark, alpint, George Scott, boxning, Anders Limpar, fotboll, Kenny Bräck, motorsport, Pekka Lindmark, ishockey och Robert Prytz, fotboll.

Programledaren Micke Leijnegard är mycket nöjd med årets serie.

- Det är fantastiskt att se några av våra största idrottsstjärnor ta sig an extrema utmaningar samtidigt som de upplever några av sina livs roligaste veckor. Att se en idrottare som är störst genom alla tider i sin sport, Ingemar Stenmark, ge allt för att vinna är förstås väldigt speciellt, säger Micke Leijnegard.

Foto: Mårten Levin, SVT

Ingemar Stenmark är den verklige favoriten bland alla deltagare.

Men jämna mellanrum kommer rapporter om hockeyklubbar i ekonomiska svårigheter. Men nu plötsligt rapporterar Ishockeyförbundets licensnämnd att när prövningen av elitlicens inför den kommande säsongen 2018/2019 avslutades blev facit både unikt och glädjande..Inte en enda klubb i SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan fick underkänt.

Nu är det på riktigt. På fredagsförmiddagen togs de första spadtagen till en ishall med fullstor bandyplan. Platsen är Gubbängens IP i södra Storstockholm. Den är mer än efterlängtad, inte minst av Hammarby Bandy. Hallen kommer att kosta 150 miljoner kronor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Sponsringen i svensk idrott uppgår till 5,4 miljarder kronor och handlar allt mindre om exponering via skyltar. Numera vill företagen betona ett aktivt samhällsengagemang, rapporterar Thomas Björn efter samtal med sponsorexperter. 

Östersund var inte långt ifrån att bli en vinnare i dubbelmötet med Arsenal. London-klubben drog dock det längsta strået till slut, men det fanns stora vinnare. Östersunds vinst på bortaplan bidrog till att tre kuponger på Europatipset lyckades pricka in 13 rätt och 1 miljon kronor i vinst.

Lördagens högt ställda förväntningar inför Sveriges kvartsfinal i VM mot England-VM infriades med en publiksiffra på 2,8 miljoner TV-tittare. Det innebar  rekord för TV-tittande. Det mytomspunna VM 1994 då 2,4 miljoner personer såg Sverige vinna kvartsfinalen mot Rumänien raderades.

Nyheten om att Robin Olsen är på väg från FC Köpenhamn till Roma presenterades i fredags i La Gazzetta dello Sport under rubriken ”Här är Robin Olsen, Allisons arvinge”. Under söndagen uppgav Sportbladet att klubbarna är överens och att övergångssumman hamnar på 120 miljoner kronor.