En svensk klassiker blir dokussåpa

En Svensk Klassiker,bestående av fyra motionsarrangemang, ska bli till en TV-serie, liknande en dokussåpa. Just nu söker SVT deltagare som vill vara med och visa sin vardag, sin träning och själva kraftprovet.

På bl a Facebook söker man deltagare som vill delta i TV-programmen som sedan ska sändas i SVT.

Vill hitta frivilliga

Inspelningen börjar redan nu i vår och produktionsbolaget söker efter deltagare som siktar på att göra hela svenska klassikern.

”Tycker du att du eller ditt kompisgäng är intressant eller känner du någon du gärna vill se i TV, tveka inte att kontakta produktionsbolaget så berättar de mer”, heter det i uppropet.

Tanken är att visa människorna som skaffar som mål att genomföra de fyra tävlingarna, hur de lever och tränar, hur de preparerar sig och hur de genomför tävlingen.

Här är loppen

En svensk klassiker består av följande motionslopp:
- Vasaloppet eller Öppet Spår, 90 km / alternativt Engelbrektsloppet, 60 km, på skidor
- Vätternrundan, 300 km på cykel
- Vansbrosimningen, 3 km
- Lidingöloppet, 30 km löpning
Åldersgränsen är 19 år för killar och 15 år för tjejer.

Alla lopp måste genomföras inom en tolvmånadersperiod. Missar deltagaren ett lopp är det bara att börja om från början.

Finns också en tjejvariant

Det finns även en svensk tjejklassiker som består av:
- Tjejvättern 90 km
- Vansbro tjejsim 1 km
- Tjejlidingöloppet 10 km
- Kristinaloppet alternativt TjejVasan eller KortVasan 30 km

Tjejklassikern är en utmaning för alla tjejer och kvinnor från 15 år och uppåt. 

Evald (inte verifierad)

tors, 2012-02-23 21:45

1. Låt oss slippa!

Har Tv-producenter dålig fantasi. Vi har nog med dokussåpor och meningslöst tävlade. Låt oss slippa skiten och använd licenspengarna till något bättre.

Björn (inte verifierad)

sön, 2012-06-03 21:01

2. Jag vill se!

Träffade i helgen, på tunnelbanan på väg till Stockholm Marathon, en person som berättade att han skulle vara med i programmet. Hans historia är verkligen intressant och jag ser verkligen fram emot att se programmet. Visst, han har gjort klassiker tidigare men det är under hans förutsättningar nu som lyfter det till en nivå utöver det vanliga.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.