Mera Bundesliga i Eurosport

Eurosport har lyckats förlänga TV-avtalet med Bundesliga som blir allt populärare bland svenska TV-tittare. Det nya avtalet gäller till och med säsongen 2016/17.
Bundesliga är inte bara en kamp mellan Bayer München och Dortmund. Det finns fler andra bra lag, som här Schalke mot Eintracht Frankfurt. De här matcherna lockar också många åskådare. Foto: Michael Probst, AP Photo/TT Nyheter


Avtalet förnyar Eurosports exklusiva TV- och digitala rättigheter för Bundesliga och 2.Bundesliga i 22 länder i Norden, Central- och Östeuropa. Sändningarna innefattar fem direktsända Bundesligamatcher per omgång, höjdpunkter och magasin.

Under den period som Eurosport har sänt Bundesliga har ligan befäst sin position som en av världens bästa och ekonomiskt starka fotbollsligor. Framgångarna kröntes tidigare i år i Champions League-finalen mötet Bayern München-Borussia Dortmund.

Bundesliga började sändas på Eurosport 2 hösten 2009. Avtalet med DFL Sports Enterprises förnyades 2011. Eurosport 2 lanserades 2005 och är en av Europas snabbast växande betalkanaler, som når 66 miljoner hushåll i 51 länder. Kanalen är även tillgänglig i HD i de nordiska länderna samt i Central- och Östeuropa och direktsänder mer än 2 000 timmar sport om året.

- Eurosport har bidragit starkt till att fotbollsfans utanför Tyskland har upptäckt Bundesliga, något som kan kopplas till vår omfattande bevakning samt framgångarna för  ligans topplag, säger Eurosports vd, Jean-Thierry Augustin.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.