”I stället sänder de gammal skåpmat”

Malmö FF har kämpat för att få Champions League-kvalmötet med Sparta Prag tv-sänt i en större kanal – men TV-bolagens intresse är lika med noll, uppger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson.
MFF-tränaren Åge Hareide ska lotsa sitt MFF tillbaka i vinnarrollen på onsdag i nästa vecka. Men det blir utan TV-sändning. Foto: TT

 

- Vi har hört av oss till alla tänkbara aktörer som skulle kunna tänkas sända, med samma svar överallt. I bästa fall så sänds en play off-match om vi tar oss dit, säger Jeppsson 

Nej från alla bolag

Det är svart i rutan när de svenska lagen spelar i Europa. Varken för Europa League-kvalande AIK, Brommapojkarna, Elfsborg och IFK Göteborg eller för Malmö FF som spelar om en Champions League-plats, har ansetts intressant nog av TV-bolagen.

Viasat, som äger rättigheterna till Champions League-kvalet, har tidigare genom sportchefen Per Nunstedt, gjort klart att man tidigast går in och sänder ett eventuellt play off.

MFF har gjort allt man kunnat för att få TV-bolagen att ändra sig, men ger nu kampen.

- Vi har fått nej av alla tv-bolag, det finns inget intresse, säger ordföranden Håkan Jeppsson som hävdar att förlusten (2-4) mot Sparta Prag  inte inverkade alls.

Egen webbsändning

Diskussionerna med tv-bolagen drog igång direkt efter att MFF slog ut Ventspils, och samtligas ”nej tack” stod fast oavsett vad laget skulle ha åstadkommit i Prag. Varken matchen i Tjeckien eller returen i Malmö i nästa vecka anses intressant nog kommersiellt.

- Det är marknaden som styr, jag kan inte tänka mig någon annan förklaring än att det inte är tillräckligt kommersiellt intressant. I stället fyller man upp sommartablåerna med repriser och gammal skåpmat. Det är den krassa verkligheten.

Nu gör MFF, precis som tidigare under kvalet, en egen webbsändning i samarbete med Sydsvenskan och det samma sker vid i returen mot Sparta Prag i Malmö nästa vecka. 

Anton Zetterman, Fotboll Direkt

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

I veckan tillkännagav Svenska Spel hur kampanjen Gräsroten ger svensk idrott 50 miljoner. Men inte nog med det. Sedan 2016 har Svenska Spel bidragit med 10 000 kr per månad under fotbollssäsongen till olika samhällsinsatser i de allsvenska klubbarna via prispengar från Månadens spelare. Under 2019 har också Månadens spelare i Superettan fått skänka sina prispengar till samhällsengagerande projekt. Totalt handlar det om 300 000 kr

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Bandyfinalerna fortsatt i SVT

Lördag 21 mars 2020 spelas bandyns SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att det blir direktsändning i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023). "En svensk idrottsklassiker och vi vill satsa här, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.