Sänder alla 51 matcher

Radiosporten gör vad ingen annan radiokanal gör. 2014 blev Susanna Andrén första kvinna att referera en VM-final i fotboll för herrar. Nu tar Radiosporten nästa steg.
Radiosporten EM-lag i Frankrike består av bl a de här fem medarbetarna, främre raden fr.v: Susanna Andrén Dag Malmqvist och Håkan Mild. Bakre raden fr.v: Christian Olsson och Richard Henriksson. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

 

- Radiosporten var först i världen med en kvinnlig referent på ett herrfotbolls-VM 2014. Nu refererar hon också finalen på EM, säger Radiosportens chef Markus Boger.

Sänder alla 51 matcher

- Susanna är en skicklig referent med djupa fotbollskunskaper, hög energi och kan inte minst förklara fotboll enkelt och tydligt för publiken. Vid sin sida som expert har hon Richard Henriksson.

Ni känner till sommrens utbud av både fotbolls-EM och OS. Radiosporten storsatsar och via radio, webben och sociala medier bevakas händelserna från både Frankrike och Rio. 

Radiosporten direktbevakar samtliga 51 matcher under EM med teamet på plats i Frankrike, samt hårdbevakar också det lilla samhället Pornichet där det svenska lagets bascamp ligger. 

En månad med fotboll

Från 10 juni till 10 juli ger Radiosporten lyssnarna allt de behöver och vill veta om EM och trion Christian Olsson, Dag Malmkvist och Susanna Andrén refererar merparten av matcherna. 

På expertsidan hörs vid sidan av Richard Henriksson även Håkan Mildh, tidigare IFK Göteborg och landslaget. Han jobbar för Radiosporten sedan en dryg säsong. 

Gunnar Brink, Andreas Matz, Johanna Frisk, Petra Svensson och Andreas Lundin ingår också i EM-teamet.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.