Granqvist stannar hos C More

De satsade på event- och produktionsbolaget JLT 2010. Men i dag jobbar Jens Fjellström, Lasse Granqvist och Tommy Åström inte längre med samma inriktning.
Lasse Granqvist stannar hos C More och förbereder sig närmast för junior-VM i ishockey.

 

Jens Fjällström är sedan några månader anställd av Malmö FF och gör inga uppdrag som expertkommentator vid fotbollsmatcher i TV.

Tommy Åström har ett eget kontrakt med C More och TV4-Gruppen.

Och nu har också Lasse Granqvist förlängt sitt avtal med just C More och TV4-Gruppen.

Till Kanada i jul

Granqvist, som flera gånger prisats både i rollen som sportjournalist och kommentator, ska främst att arbeta med SHL och Allsvenskan samt kommande stora internationella mästerskap. Närmast som kommentator i Kanada vid junior-VM i hockey, som börjar på annandagen i TV12 och C More.

- Lasses CV talar för sig själv, en av Sveriges främsta sportkommentator och programledare. Under hösten har vi säkrat flera stora rättigheter där Lasse kommer vara en viktig del i vår redaktionella laguppställning. Hans personlighet och yrkeskompetens uppskattas mycket och vi ser fram emot att jobba med honom i flera år framöver, säger Erik Westberg, sportchef för C More och TV4-Gruppen.

Granqvist har arbetat med C More (då Canal+) sedan år 2000 och ser fram emot nya uppdrag.

Nybyggaranda

- Sammanslagningen av sportredaktionen på C More och i TV4-Gruppen skapar tydlighet och en känsla av nybyggaranda. Jag vill bidra till en kultur som tar sport på det allvar elitidrott förtjänar och dessutom kunna bidra till viktig journalistik, säger Lasse Granqvist.

- Rättighetssidan är otroligt vass. Den skarpaste svenska sporten plus herrlandslaget i fotboll från och med nästa kvalperiod. Lägg till VM 2018 och EM 2020, så blir det oemotståndligt.

C More och TV4-Gruppen har nyligen säkrat flera stora och långa rättighetsavtal så som SHL, HockeyAllsvenskan, kval till fotbolls-EM och fotbolls-VM. Sedan tidigare finns också rättigheterna till Allsvenskan och Superettan i fotboll samt till kommande fotbolls-EM och VM för herrar.

Fakta

Om Lasse Granqvist

7 EM-slutspel i fotboll sedan 1992

6 VM-slutspel i fotboll sedan 1994

12 Olympiska spel (6 vinter, 6 sommar) sedan 1992

24 VM i ishockey sedan 1989

Har kommenterat svenska landslaget (herr) i fotboll i över 120 landskamper

Belönad med:

Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2013

Stora Radioprisets Hederspris 2012

Stora Retorikpriset 2010

Årets Sportjournalist 2003

Sveriges Radios Språkpris 1999

Lennart Hylands Specialpris 1994

Ikarospriset (med Ralf Edström!) 1994

Årets Radiosportare 1990

Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.