Stjärnorna byter stall i STCC

Rena rama förarkarusellen har brutit ut inom STCC. Fredrik Ekblom lämnade nyligen Westcoast Racing och väntas bli presenterad som stjärnan i Volkwagens nya STCC-projekt. I en fräck värvning tar nu Westcoast Racing STCC-mästaren Richard Göransson från Flash Engineering som har en ny stjärna aktuell.

West Coast Racing knycker alltså STCC-seriens bästa förare från värste konkurrenten. Richard Göransson hade ett tre-årskontrakt som gick ut nyligen. För bara två veckor sedan ville han diskutera en fortsättning med stallchefen och tillika STCC-föraren Janne ”Flash” Nilsson.

Jag ska bli historisk

Men Richard Göransson ringde upp Janne ”Flash” vid 23-tiden en kväll och meddelade sitt beslut samtidigt som han förklarade att han inte kunde tacka nej till erbjudandet om en ny utmaning.
– Jag ska bli historisk i STCC med fyra guld och det blir spännande att göra det tillsammans med Westcoast Racing som jag en gång inledde min STCC-karriär med. Jag längtar redan till premiären, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Westcoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth förklarar:
– Janne trodde nog att han hade bättre kontroll på Richard än vad han hade.
Han fortsätter:
– Det har varit en omtumlande vecka. Först bestämde jag och Fredrik (Ekblom) att det inte fungerade och då var vi tvungna att hitta en lösning snabbt. Då slumpade det sig så väl att Richards treårskontrakt med Flash gick ut och han ville ha en ny utmaning så vi signade honom bara några dagar efter

En het sommar

Jan ”Flash” Nilsson är vad att få det som han vill, men tvingas nu acceptera en motgång:
– De första fem minuterna undrar man ju vad fan som händer, säger Janne ”Flash” till tidningen NWT, och medger att han trodde att Göransson var säkrad för kommande säsong.
Som ägare till stallet är han ändå belåten och han aviserar att mycket är på gång.

– Göransson är fantastiskt duktig, men jag kan få en bättre, säger han som har blivit kontaktade av flera toppförare. Här finns namn som tysken Frank Stippler, holländaren Duncan Huisman och danska mästerförarna Jan Magnusen och Michel Nykjaer.
Janne ”Flash” säger också:
– Jag vet att det inte var något personligt bakom. Men det kunde ha skötts snyggare, fast det tycker väl alla som förlorat något.

Vad är din förklaring till stallbytet?
– Pengar, eller någon annan typ av körning i dealen.
Janne ”Flash” Nilsson är motiverad:
– Vi vill förstöra för Westcoast Racing och Göransson. Jag vet hans svagheter. Jag har också hört rykten att Colciago kommer tillbaka i Honda, så det kommer att bli en het sommar.


 

Fakta

Janne ”Flash” Nilsson skriver på sin hemsida:
”Orsaken till att Richard Göransson flyttade tillbaka till West Coast Racing vet bara han. Personligen tror jag att han tagit ett kortsiktigt bra beslut (mer i plånboken), men ett långsiktigt sämre beslut. Time will tell, som det så fint heter.”
En sak är säker, han vinner inte STCC 2009! Och hur vet jag detta? Jo, för att Flash Engineering kommer att ta storslam 2009! Etta i teammästerskapet och etta i förarmästerskapet. Vi har snart knutit till oss en ny förare, vi har för första gången lugn och ro i teamet till att jobba med detaljerna som behövs för att vinna ännu en gång”, skriver Flash i sedvanlig självsäker stil.
Flash Engineering har aldrig haft svårt att attrahera Europas snabbaste förare att köra i teamet – där har ni anledningen till att vi vinner 2009!”.

West Coast Racings stallchef Dick Jönsson-Wigroth är inte svarslös på STCC:s hemsida:
”Jag är ganska säker på att han skulle kunnat få det bättre ekonomiskt förspänt hos exempelvis Volvo eller kanske hos Flash. Vi har något att erbjuda som han vill ha och det är vi glada för”.

STCC 2009 inleds den 1-2 maj, på vilken bana är ännu inte klart.
 

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.