Helen Alfredsson stämmer sin syster

400 000 kronor som lån eller inte - det är frågan som nu ska avgöras av Alingsås tingsrätt och som splittrar golfstjärnan Helen Alfredsson och hennes syster, Annica. Helen som bara i prispengar har tjänat över 60 miljoner kronor kräver totalt 539 548 kronor av sin lillasyster.
En husrenovering blev till en rättslig historia för Helen Alfredsson. Foto: TT

 

Syskon eller ej, pengar kan splittra den mest solida vänskapen. Helen Alfredsson, 44, och lillasyster Annica, 40 kan inte enas om vad de kom överens om i september 2008.

Helt olika uppfattningar

Det gäller renoveringen av en villa i exklusiva Örgryte i Göteborg. Helen Alfredsson köpte huset 2001 för 4,7 miljoner kronor och i september 2008 och kom hon överens med systern om att villan med tre våningar skulle repareras. I villan finns tre lägenheter och lillasystern och hennes man skulle flytta in i villans två övre våningar.

Sedan har systrarna helt oilika uppfattningar om vad som är sagt och vad som skulle ske. Helen Alfredsson hävdar att paret fick låna 400 000 kronor som skulle återbetalats senast 1 juni 2009. Något låneavtal eller reverser finns dock inte skrivna. att fastigheten skulle renoveras för att Annica och hennes make skulle disponera en lägenhet där.

Helen betalade över 400 000 kronor till svågerns konto och enligt stämningsansökan var det ett lån och beloppet skulle återbetalas senast 1 juni 2009.

Undermåliga reprarationer

Enligt Helen Alfredsson och hennes man, förre hockeyprofilen Kenta Nilsson, blev dessutom reparationerna undermåligt utförda och det krävs återställningsarbeten på 139 548 kronor. Även det vill Helen nu ha betalt för. Sammanlagt krävs lillasystern och hennes man på 539 548 kronor plus ränta.

Nu har golfstjärnan stämt sin lillasyster för att få tillbaka pengarna, enligt Sportbladet.

- Jag är chockad över att det kunde bli så här, säger Helen Alfredsson till tidningen.

Pengrna räckte inte

Annica Alfredsson bestrider uppgifterna och menar att pengarna skulle användas till renoveringen.

- Renovering har skett så långt pengarna räckte. Något lån var det alltså inte tal om, säger hennes advokat, Lars Andréason, till Sportbladet.

Helen Alfredsson som bor i Florida beklagar hela historien.

- Det här är säkert inte första gången som pengar fördärvat en fin relation. Tyvärr.

- För min del är saken solklar. Jag har lånat ut pengar som jag vill ha tillbaka.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.